Proiectul se extinde de la Complexul Sportiv Mar Bella până la Plaça de Llevant și va face posibilă finalizarea falezei Barcelonei și conectarea litoralului Barcelonei de la un capăt la altul . Acesta urmărește scopul de a pune nevoile oamenilor în centrul urbanismului pentru recuperarea utilizărilor cetățenești și de zi cu zi pentru această zonă a orașului . Noua promenadă va asigura continuitatea trecerii de-a lungul întregului traseu, va face mai ușor și mai accesibilă ajungerea pe faleză și va fi concepută pentru a rezista impactului schimbărilor climatice și ascensiunii de la nivelul mării și pentru a promova utilizări sportive și spații de joc.

Amplasarea sa, învecinată cu Sant Adrià de Besòs, va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra zonei metropolitane.

Un proces participativ

Pentru a lansa acest proiect, care include un total de 11 hectare, administrația municipală a desfășurat un proces de participare cetățenească pentru a colecta cererile și cerințele cartierului privind viitorul spațiului.

Din octombrie anul trecut au avut loc până la opt sesiuni între întâlniri, marșuri exploratorii și ateliere pentru a detecta deficiențe și a lucra la soluții. Unul dintre principalele consens a fost necesitatea de a transforma ceea ce a fost până acum un loc pustiu într-o nouă promenadă umanizată și bine conectată. Cu aceste premise a fost întocmit documentul anteproiectului și prezentat astăzi membrilor procesului participativ

Una dintre caracteristicile noii promenade este că va fi construită cu ține cont de urgența climatică. Astfel, propunerea se adaptează la eventualele ridicări ale nivelului mării și înlătură cele două niveluri care separă în prezent nisipul de spațiul de trecere pentru a crea coborâri largi cu rampe și pante accesibile.cu vegetație și locuri de sit.

Se preconizeaza construirea unei pasarele pietonale de 25 metri cel puțin, mai mult de 800 copaci și 25. 12 metri pătrați de zone verzi și va exista o pistă pentru biciclete de-a lungul întregul traseu. În plus, pentru a decomprima intensitatea activităților și a le ordona, este prevăzută o a doua linie de plajă cu spații de agrement și spații de practică sportivă și de joacă pentru copii .

Viitoarea promenadă verde va fi completată de o intervenție de conectare a promenadei cu Rambla de Prim și băile Forumului. În acest fel, va fi prelungit un traseu care astăzi se termină la Bac de Roda pentru a ajunge în Plaça de Llevant. Acțiunea va permite finalizarea deschiderii orașului la mare

Odată realizat și prezentat anteproiectul, faza de redactare începe proiectele executive pentru a putea licita pentru lucrări, astfel încât transformarea spațiului să poată începe între sfârșitul lui 2023 și începutul lui . . Se estimează că investiția totală va fi de 44, aproximativ 3 milioane de euro.

Sursa: O nouă plimbare pe Bella Mar pentru a finaliza legătura orașului cu marea 1179129