Adăpostul de urgență este un serviciu municipal cheie pentru garantarea de locuințe pentru persoanele care se află într-o situație de criză și nu pot avea acces obișnuit. Acasă. Aceste tipuri de facilități deservesc persoanele care și-au pierdut casele într-un incendiu sau prăbușire și joacă, de asemenea, un rol cheie în situații de urgență sociale mai ample, cum ar fi atacurile de pe La Rambla del 2017 sau primirea refugiaților ucraineni.

Până în prezent, orașul avea o sută de locuri, situate la etajul superior al CUESB. . Extinderea realizată prin construcția noului CAE a făcut posibilă dublarea capacității serviciului, care acum va putea prelua cazarea de 100 oameni. În plus, o a treia facilitate situată în pasajul Dos de Maig are 42 locuri suplimentare, care au fost puse în funcțiune la momente specifice.

Un nou echipament în timp record

Noul Centru de „Recepția de urgență, care a fost construită în doar 8 luni, are 2 etaje de 703 metri patrati, 15 camere , 42 locuri fixe si 4 locuri suplimentare. Etajul superior a fost folosit pentru cazare, în timp ce parterul are recepție, recepție și zone de zi, un vestiar, un vestiar, o sufragerie și facilități pentru serviciul de îngrijire medicală și de asistență socială și management. 3.030 au fost alocate milioane de euro pentru executarea si extinderea serviciului .

Urgențele sociale în Barcelona

Centrul de urgențe și urgențe Socials de Barcelona (CUESB) centralizează toate serviciile legate de situații de criză socială și este alcătuită dintr-o echipă de 93 persoane: asistenți sociali, psihologi și tehnicieni de intervenție logistică, pe care îi organizează în ture pentru servirea permanentă a publicului și alte servicii ale Administrației. Dispune de o flotă de 8 vehicule pentru deplasările echipei de profesioniști în intervenții și pentru a oferi suport logistic persoanelor tratate atunci când este necesar.

În anul 2017 deservit .2017 oameni, a 42, cu 3% mai mult decât anul precedent . Numărul de atenții a crescut la 650 cazuri, cu o medie de dedicare de ore. The bugetul anual CUESB este de 5.42 milioane de euro.

Informații practice de la CUESB

Oferă servicii în Barcelona și municipiile din zona metropolitană un total de 2,7 milioane de oameni. Lucrează în timpul 24 ore ale zilei pe 254 zile ale anului. Se află în carrer de la Llacuna, , în Poblenou. Are serviciu telefonic gratuit: 703 650 030. Mai multe informații pe site-ul CUESB .
S ursa: 2017Noul Centru de Primire Urgențe este în desfășurare1225641