Această primă ediție a Model. Festivalul de Arhitectură de la Barcelona e începe cu tema „Recréixer” , cu intenția de a explora noi perspective, linii de gândire și valori care contribuie la reorientarea creșterii orașului .

Timp de zece zile orașul va găzdui dialogul global privind conflictele, provocările și oportunitățile care se reunesc în mediile urbane , cu experți internaționali care își vor oferi perspectiva asupra orașelor viitorului.

Peste o sută de activități

Festivalul, co-organizat de Consiliul Municipal din Barcelona și Colul Arhitecților din Catalonia (COAC) ), prevede o serie de dezbateri în spații emblematice ale Barcelonei , un omagiu adus lui Oriol Bohigas la Ateneu Barcelonès și peste o sută de activități organizat de entități independente, cu zile deschise și ateliere pentru toate vârstele

Referințe în arhitectură, filozofie, antropologie și gânditori emergenti , inclusiv ROTOR, Carolyn Steel, Rafael Moneo, Carme Pinós, Rose George, Reinier de Graaf, Anna Pacheco, Assemble, MAIO, Elizabeth Duval, Batlle i Roig, La Col, Cooking Sections, FLEXO Arquitectura, Carme Pinos, Barcelona DPR, Camilla van Deurs, Jill Stoner, Ricky Burdett, Maria Rubert, Josep Maria Montaner, Peris + Toral, Ana & Eugeni Bach, Elisenda Solsona, Areti Markopoulou, Christ & Gantenbein, Point Supreme, Juergen Mayer, Office KGDVS, Zuloark, Iñaqui Carnicero și Carlos Ferrater.

Cele peste o sută de evenimente programate vor oferi o serie de propuneri adresate tuturor publicului , cu limbaje și formate diverse care permit reflecția colectivă într-un cadru participativ care provoacă cetățenii.

Cinci spații emblematice

Cele Facilitățile de arhitectură efemeră ale Modelului vor fi amplasate în Plaça de Catalunya, Plaça Reial, Passeig de Lluís Companys, Ronda de Sant Antoni și Plaça d’Idrissa Diallo , cinci spații simbolice ale orașului pe perimetrul dintre rundele dintre Ciutat Vella și Eixample. Acestea vor fi intervenții în spațiul public care ne permit să discutăm despre conflictele din aceste medii, să descoperim amintiri ascunse și să speculăm posibile viitoare . Concepute și dezvoltate de studiourile de arhitectură ale orașului, în colaborare cu artiști, peisagisti și școli, dotările pot fi adoptate de public pentru uz zilnic în zilele festivalului., și va deveni scena de întâlniri și conversații, dezbateri, acțiuni artistice, spectacole muzicale și mese populare.

Prima ediție a festivalului va fi primul eveniment major către UIA-Unesco Capitala Mondială a Arhitecturii de la Barcelona 2026 .

Site-ul se va deschide în următoarele zile ale festivalului cu toate informatiile, orarele si inscrierile pentru activitatile care o necesita. Și, pentru a oferi informații la zi, Modelul are conturi pe Instagram și Telegram .

Sursa: Model. Festivalul de Arhitectură din Barcelona: peste o sută de activități pentru a regândi orașele viitorului