Prognoza de participare la aceste programe este de 150 școli publice, dintre care 15 sunt primare și 91 secundare. Impulsul acestor programe municipale se înscrie în măsura guvernamentală „Către o politică de după-amiază în cartierele educaționale”, care urmărește garantarea unui minim de două după-amieze cu activități extrașcolare pentru reducerea inegalităților în educație. oportunități dincolo de timpul școlii.

Succes

Programul Èxit oferă sprijin educațional în afara orelor de școală pentru elevi din clasele a cincea și a șasea primar și gimnazial. Scopul este de a consolida obiceiurile de învățare și de muncă și de a ajuta la trecerea de la școala primară la cea gimnazială. Anul acesta participă 1.150 studenți.

Speak Up

Un program care funcționează pentru promovarea și îmbunătățirea fluenței orale în limba engleză și care are loc în centre de învățământ secundar două după-amiezi pe săptămână. Programul este susținut de Escola Oficial d’Idiomes Drassanes. La editia cursului 2022-2022 participa 810 studenți.

Tangram

El Tangram programul este un proiect de sprijin educațional și de abilitare pentru copii și familiile acestora pentru a promova succesul școlar în învățământul primar, în principal în primul și al doilea an. Scopul este de a stabili o legătură cu copilul și de a-i oferi sprijin emoțional și de a lucra asupra abilităților de bază prin joc și instrumente vizuale și manipulative în ceea ce privește tot ceea ce are de-a face cu școala și, de asemenea, „zona din afara școlii”. Ediția de anul acesta implică 15 școli și 91 elevi.

Sursa: Mai mult sprijin educațional în timpul orelor extrașcolare pentru elevii aflați în situație vulnerabilă