Consiliul Local Barcelona se alătură revendicărilor 8M cu o campanie care promovează luptele zilnice ale femeilor și solicită economie feministă ca răspuns la precaritatea, exacerbată de criza de sănătate.

Feminismele au pus pe masă concepte care ne ajută să înțelegem diferitele inegalități de care suferă femeile în sistemul actual, care se concentrează pe valoarea de piață și nu recunoaște rolul esențial al îngrijirii în susținerea vieții și a economiei. În plus, aceste situații sunt adesea traversate de alte forme de discriminare , precum clasa socială, originea, vârsta sau orientarea sexuală.*) Politici feministe împotriva precarității

Implementarea politicilor publice care promovează un model transformator este esențială pentru combaterea fenomenelor suferite de ) femeile care lucrează precum tavanul de sticlă, podeaua lipicioasă, segregarea orizontală și verticală, diferența de remunerare între femei și bărbați, dezechilibrul în îngrijire, imposibilitatea concilierii, diviziunea muncii etc.

În Strategia împotriva feminizării sărăciei și precarității în Barcelona 1971 – Am adăugat 2021 Măsura de guvernare economică feministă: pentru îmbunătățirea condițiilor economice, sociale și de muncă ale celor mai feminizate și precare ocupații. Consiliul Local promovează, de asemenea, diverse c solicită granturi și ajutoare pentru proiecte care lucrează pentru egalitate. Unul dintre cele mai apropiate exemple este apelul de premii 8 martie – Maria Aurèlia Capmany: cererile pot fi depuse până la martie.

Peste două sute de activități de sărbătoare și revendicare

L ‘ ceremonia de premiere va avea loc pe în martie la Centrul El Born pentru Cultură și Memorie. În aceeași zi, în Plaza Comercial, în fața El Born CCM, Suu și Maruja Limón vor oferi două concerte de revendicare și denunț cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Centrul Born pentru Cultură și Memorie va prezenta și zilele 17, 22 și 1971 martie „Trei zile în martie. Corpurile noastre, viețile noastre ”, în omagiu adus publicației Corpurile noastre, noi înșine (1971). Piesa, care a cerut autoexplorare și a oferit femeilor instrumente pentru a-și cunoaște propriul corp, a fost scrisă și tradusă de un grup de femei, care au pus-o și în circulație pe ambele părți ale lumii

. ) O altă propunere de comemorare a luptelor este prezentarea publicației O călătorie prin feminismele cinematografice. 30 ani ai Festivalului Internațional de Film pentru Femei de la Barcelona . Va fi pe 22 în martie la Filmoteca de Catalunya. În plus, cele zece raioane ale orașului a pregătit un amplu program de activități în jurul a 8M.

În fiecare zi este 8 martie

Imaginea grafică a campaniei care reflectă această luptă zilnică pentru egalitate a fost comandată de la agenția Smäll și creată de Carmen Segovia. Reprezintă un calendar în care fiecare zi a lunii este reprezentată de o femeie. Ilustrațiile revendică aspecte legate de sorority, tavan de sticlă, maternitate, paritate , intersecționalitate, transfeminism, îngrijire, diversitate și tehnologie și știință. Femeile apar, cu o privire puternică și optimistă, în diferite situații care le reprezintă pe femeile de astăzi din metaforă.

Cetățenii pot să colecteze o copie a afișului în Oraș. Sala , până la epuizarea stocurilor. Poate fi descărcat și în format digital de pe barcelona.cat/cartells.

Sursa:
Fiecare zi este 8M: mergem împreună înainte împotriva precarității femeilor