#Barcelona – A treia ediție a evenimentului, care pt pentru prima dată se va desfășura simultan la Barcelona și Madridplasează concentrați-vă pe conceptul de a trăi și dorește să analizeze oportunitățile oferite de știință pentru a răspunde provocărilor de astăzi și a face posibile modele de viață mai durabile.

Curatorii Bienalei sunt Helen Coledoctor în Sănătate Publică și cercetător principal la Institutul de Știință și Tehnologie a Mediului, Josep Perellóprofesor la Departamentul de Fizică a Materiei Condensate al Universității din Barcelona, ​​​​și Lluís Nacentalicențiat în Matematică, licență superioară în Pian, scriitor și cercetător în spațiul de confluență dintre muzică, artă, tehnologie și știință.

Patru axe inspirate din viață

Bienala va fi organizată în jurul a patru axe derivate din tema centrală a acestei ediții:

Trăind în oraș: în prezent, mai mult de jumătate din populație trăiește în medii urbane, așa că este imperativ să se stabilească noi relații între activitatea umană și biodiversitatea acestor ecosisteme. Orașele joacă un rol cheie în combaterea schimbărilor climatice și reprezintă un cadru privilegiat pentru promovarea acțiunilor bazate pe cunoștințele științifice. Trăiește în echitate: drepturi egale, îmbătrânire demnă, sănătate publică, respect pentru mediul înconjurător… Atingerea egalității reale atât în ​​societate, cât și în știință este încă o provocare care trebuie înfruntă. Trăind cu știința: o privire asupra vieții oamenilor științifici și, de asemenea, asupra procedurilor și metodelor pe care le folosesc, asupra formulelor de generare a cunoștințelor științifice și asupra participării cetățenilor. Traieste creativitatea: arta are capacitatea de a comunica concepte abstracte și complexe. Intersecțiile dintre artă și știință fac posibilă generarea de răspunsuri la problemele actuale, în care creativitatea joacă un rol cheie. Un program cu multe surprize

Timp de șase zile, sediul din Barcelona al Bienalei va oferi un program variatconcentrat în districtul Ciutat Vella, cu doua sute participanții si mai mult decat șaptezeci de activități.

În afară de cele mai comune activități, precum discuții, mese rotunde și dezbateriBienala va oferi o cantitate mare deinițiative unice.

Marți, 21 februarie,Ceremonia de deschidereîn care Josep Perelló și chef Ada Parellada vor vorbi despre trăirea din bucătărie.

În plus, va fi sărbătorită ziua de 25 februarie Noaptea Științeicare va oferi un set de activități științifice și distractive pentru a aduce știința mai aproape de toată lumea.

Arta va fi și ea foarte prezentă, cu șapte instalații permanente de artă, spectacoleconcerte, cinema și alte acțiuni care vor reflecta intersecțiile dintre artă și știință. Va fi timp și pentru teatrucu o lucrare de Perla 29 (25 februarie) și vă puteți bucura de lectură dramatizată deoxigende Carl Djerassi și Roald Hoffmann (26 februarie).

Miercuri, 22 februarie va fi Ziua Științei cetățeneștio dată care invită cetățenii să participe activ la știință.

Celelalte puncte importante ale programului sunt seri de cercetare (22, 23 și 24 februarie) la reședința cercetătorilor CSIC, unde cercetătorii își vor aduce proiectele în fața publicului, iar plimbări științifice în Raval (24, 25 și 26 februarie), care va face posibilă descoperirea diferitelor spații legate de știință din acest cartier al Barcelonei.

Bienala Ciutat i Ciència este una dintre acțiunile planificate în planul Barcelona Science 2020-2023, cu scopul de a consolida activitățile de diseminare și comunicare a științei, pentru a genera capacitate critică, cunoștințe și vocație științifică la toate vârstele.

Toate informațiile despre acest eveniment sunt disponibile pe site-ul Bienalei: https://www.biennalciutaticiencia.barcelona.

sursă:
Bienala Orașului și Științei s-a întors