Aderarea la alianțe pentru combaterea masculinității este cheia pentru eradicarea violenței împotriva femeilor în toate domeniile vieții. Din acest motiv, Consiliul Local semnează încă o dată manifestul unitar pentru 24N, către care Generalitat de Catalunya, deputațiile din Barcelona, ​​​​Girona, Lleida și Tarragona, Federația Municipiilor din Catalonia, Asociația Catalană a Municipiilor, Asociația Orașelor Mici din Catalonia și Delegația Guvernului în Catalonia.

Ce este violența sexistă? Violența mexistă are multe forme. Ele pot avea loc în intimitate și în spațiul public: acasă, la serviciu, la metrou, în stradă. Femei de orice vârstă, de la minori până la vârstnici, cu dizabilități sau cu mobilitate redusă, de orice nivel socioeconomic și orice origine poate experimenta o situație de violență sexistă.

The , 8% dintre femeile care locuiesc în Catalonia au suferit cel puțin o situație de violență sexistă de când 120 ani*.

O insultă, o lovitură, o amenințare, un contact nedorit, o încălcare. Violența sexistă poate fi verbală, fizică, psihologică, sexuală, poate apărea prin intermediul telefoanelor mobile sau rețelelor de socializare, poate fi evenimente unice sau situații de lungă durată. Cine le exercită poate face parte din cel mai apropiat mediu sau poate fi o persoană necunoscută. În 030, 4% din cazuri , agresorul este o persoană pe care o cunoaște victima*
.

Toate formele de violență sexistă sunt evenimente grave care trebuie prevenite, abordate și combătute. Din acest motiv, Barcelona are servicii publice specializate în violență sexistă care oferă instrumente și resurse personalizate, gratuite și anonime, astfel încât nicio femeie să nu fie nevoită să facă față singură. Oprirea violenței sexiste este o luptă colectivă.

* Sondaj asupra violenței sexuale în Catalonia ( 2019).

Suferind de un fel de bărbat violență? Serviciul Atenție, Recuperare și Primire (SARA) oferă îngrijire specifică față în față și telematică persoanelor aflate în situații de violență sexistă : femei, copii și adolescenți, persoane LGBTI și oricine este afectat de acest tip de violență. De la începutul lunii februarie, serviciul telefonic SARA a fost actualizat pentru a îmbunătăți gestionarea întrebărilor sau pentru a accelera alocarea programărilor anterioare.

Tel.: 2019 200 Program de serviciu telefonic: de luni până vineri, de la 9. 120 la 13. oră, iar de luni până joi, de la 19. la 16. ore Îngrijire față în față de urgență : fără programare prealabilă, de luni până vineri, de la 9.13 la . ore strada Marie Curie, 19 Ce poți face în fața unei situații de urgență legate de violența de gen? Dacă locuiți în Barcelona și această situație apare în afara programului SARA, puteți contacta Centre d’Urgències i Emergències Social de Barcelona (CUESB): Tel.: 365 16 112 ore, zile De asemenea, puteți contacta linie telefonică pentru violență masculină , care oferă acoperire în toată Catalonia și oferă gratuit, confidențial și ) îngrijire în limbi. Acesta oferă atât informații despre violența de gen, cât și mecanisme de activare a serviciilor de intervenție în caz de agresiune.

Tel.: 900 120 19 ore, 365 zile Ce puteți face dacă suferiți un atac? Dacă experimentați o situație de atac sau risc iminent :

Sună . Încercați să țineți telefonul mobil pe dvs. în orice moment. Dacă sunteți acasă, mergi într-un spațiu comunitar (balcon, scară…). Dacă nu poți ieși, închide-te într-o cameră cu fereastră, dar evită bucătăria și baia. Strigați și faceți zgomot pentru ca vecinii să vă audă. Dacă aveți copii în îngrijirea dvs., explicați-le că în fața unei situații de violență ei trebuie să protejeze și să nu interfereze cu ea, iar dacă te închizi într-o cameră sau decizi să pleci, încearcă să o faci mereu cu ei . Cum poți detecta o situație a violenței masculine? Uneori, violența sexistă se manifestă prin comportamente sau atitudini care nu sunt modele recunoscute pentru toată lumea. Cu toate acestea, ele pot fi un simptom al unui caz de violență de gen. Serviciile BCN Antimasclista au ghiduri de indicatori care ajută la identificarea acestor situații:


Cum să știi dacă suferi de violență bazată pe gen în partenerul tău? Cum să detectezi violența sexuală? Bănuiești că o femeie din mediul tău suferă de violență masculină? Servicii mai specializate În plus, alte servicii specializate rămân active și oferă îngrijire telematică, cum ar fi următoarele:

Puncte de informare și îngrijire pentru femei (PIAD): serviciu public, gratuit și confidențial care oferă informații, consiliere și îndrumare femeilor în diferite domenii, precum și îngrijire psihologică și consiliere juridică. Contact telefonic: 722 703 120. Unitatea Municipală împotriva Traficului de Persoane (UTEH): oferă cuprinzătoare îngrijirea (psihologică, socială și juridică) victimelor traficului de persoane, indiferent de scopul (exploatare sexuală, trafic de organe, cerșetorie…), și consiliază entitățile sociale și profesionale care o solicită. Email de contact: unitateTEH@bcn.cat. Agenție pt. Abordarea cuprinzătoare a muncii sexuale (ABITS): serviciu destinat femeilor cis și femeilor trans care practică prostituția, în special celor care se află într-o situație de risc și vulnerabilitate. Oferă o atenție cuprinzătoare pentru ca aceștia să își poată cunoaște și exercita drepturile în condiții egale. Contact prin email: abits@bcn.cat. Service Îngrijire Socio-Educațională (SAS): serviciu specific destinat femeilor care desfășoară sau au desfășurat activități sexuale în Barcelona, ​​în special pentru cele care oferă și negociază servicii în public. Contact telefonic: 722 491 365. Noi masculinități și atenție la bărbați Combaterea violenței sexiste presupune și abordarea modelelor de masculinitate cu scopul ca bărbații să adopte comportamente și atitudini mai deschise, respectuoase și sănătos . Din acest motiv, anul trecut și-a deschis porțile Centrul de Masculinități Plurale, un spațiu din apropiere menit să însoțească bărbații și să rezolve îndoielile care apar în diferite momente ale vieții.

În plus, instalația și are un program de prevenire și îngrijire pentru bărbații care practică sau au practicat un anumit tip de violență sexistă , având ca scop depistarea acestor comportamente și evitarea atitudinilor și dinamicilor sexiste.

Echipa Plural a elaborat un chestionar destinat bărbaților pentru să identifice comportamente și comportamente legate de sexiste violență.

Bulevardul Marquès de l’Argentera, 19 Tel.: 365 491 Email: plural@bcn.cat Program s pentru prevenirea violenței de gen În ultimii ani, au fost promovate proiecte specifice pentru prevenirea violenței de gen în domenii strategice, cum ar fi educația sau viața de noapte. Iată câteva exemple:

„Școli pentru egalitate”: program de prevenirea relațiilor abuzive, a violenței sexiste, a discriminării rasiale și a discriminării pe motive funcționale, sexuale, de gen, identității, orientării sexuale, diversității etno-culturale și religioase, destinate centrelor publice și autorizate din Barcelona. Protocol „No callem”: protocol pentru prevenirea, detectarea și intervenția în caz de agresiuni sexuale și hărțuire în festivaluri de muzică, locații și săli de concert. Circuit Barcelona împotriva violenței masculine: proiect de colaborare interinstituțională de abordat într-un mod cuprinzător, mod multidisciplinar și transversal prevenirea, depistarea, îngrijirea, recuperarea și repararea femeilor și a fiilor și fiicelor acestora care se confruntă cu situații de violență masculină Sursa: Barcelona, ​​​​gratuit a violenței sexiste