În această perioadă, oameni și-au pierdut viața în accidente de circulație, 11 motocicliști și 1 pieton . În ceea ce privește numărul răniților grav, acesta rămâne stabil față de anul trecut și scade cu aproape unu 20% comparativ cu 2019. Cel mai grav accident (răni grave plus decese) este cu 15% mai mic decât primul semestru de .
Un total de 83 persoane au fost grav rănite (mai mult de 24 orele de spitalizare) în accidente de circulație din oraș. Șoferii sunt utilizatorii care suferă cele mai grave răni (41) și, în special, șoferii de motociclete 43)) sunt cei mai numeroși răniți grav. În ceea ce privește pietonii, aceștia au fost grav răniți 27, 11 dintre care au fost loviti de motociclete. Suma răniților grav din cele mai vulnerabile grupuri – șoferi de vehicule cu două roți, pietoni, bicicliști și șoferi de vehicule cu mobilitate personală (VMP) – este mai mare de 91% din totalul vătămărilor grave

Tendința către accidentele VMP continuă să crească

Între ianuarie și iunie, aproximativ 6. 800 vehicule au fost implicate în accidente de circulație , cu puțin mai puțin de 30% față de aceeași perioadă a anului 2019 și cu aproape 5% mai mult decât 2021. Anul trecut, VMP a avut o creștere semnificativă a accidentelor, iar în prima jumătate a anului 2022 acest accident a rămas practic în aceleași cifre ca în anul precedent, cu un total de 397 accidente cu răniți, unul 12,41% lună.

Lipsa de atenție, principala cauză a accidentelor la șoferi

Principala cauză directă a accidentelor la șoferi este în continuare lipsa de atenție la conducere și nerespectarea siguranței distanţă. În cazul pietonilor, în schimb, se produc accidente din cauza nerespectării semaforului roșu și a traversării străzii în afara treptelor abilitate. Alcoolul rămâne principala cauză mediată a accidentelor rutiere —mediarii sunt cauzele care au o influență directă asupra producerii accidentului, dar nu sunt cauza principală . În acest sens, acest factor a crescut cel de incidență 21, cu 5% față de prima jumătate a anului trecut, deși scade cu mai mult de un 24% față de aceeași perioadă a anului trecut. an 2019.

În sfârșit, în primul semestru, Guàrdia Urbana a instruit 2. 397 certificate de circulație referitoare la siguranța rutieră, a arestat 50 persoane și a investigat 2. 265 .

Sursa:
Scade cu una 24% accidente de circulație în oraș