Guvernul Spaniei confirmă că între cei 150 de oameni aflați la bordul avionului Germanwings erau 45 de spanioli, după ce a fost consultată lista cu numele pasagerilor.

Consulatul României de la Barcelona nu a descoperit indicii potrivit cărora printre pasagerii zborului Germanwings s-ar fi aflat cetățeni români, dar identificarea persoanelor care se aflau în avion nu a fost finalizată încă.

Avionul companiei aeriene Germanwings a decolat marți de la Barcelona și se îndrepta spre localitatea germană Dusseldorf.

Primele informații cunoscute despre tragedie indică faptul că aeronava, un model Airbus 320, s-a prăbușit la ora 10:45, ora Spaniei, în apropierea localității franceze Barcelonette. Ministerul francez de Externe a informat că avionul prăbușit era cel mai vechi aparat al companiei Germanwings.

Autoritatea Aeroportuară din Spania (AENA) confirmă că zborul 9525 al companiei Germanwings a decolat la 9:55 de pe aeroportul El Prat din Barcelona, cu jumătate de oră întârziere.

În avion se aflau 144 de pasageri și șase membri ai echipajului. Aparatul a dispărut de pe radar în zona Alpes-de-Haute-Provence.

Autoritățile franceze nu au încă indicii cu privire la posibili supraviețuitori, mai ales ca avionul s-a prăbușit în munți într-o zonă greu accesibilă.

Germanwings este o companie lowcost care aparține Lufthansa și deocamdată nu se cunoaște identitatea pasagerilor, dar se presupune că majoritatea sunt spanioli și germani.

Nici Consulatul României de la Barcelona nu are încă informații despre naționalitatea pasagerilor din avionul prăbușit în Alpi și nu se confirmă prezența cetățenilor români la bordul aparatului Airbus A320.