Agenti de Politie Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Diviziei de Investigatii Criminale (DIC) arestati la data de Mai 31 presupusul autor al unei tentative de omor cu armă de foc survenită la 2 ianuarie 206 , în L’Hospitalet de Llobregat.

Evenimentele au avut loc la începutul lunii ianuarie într-un cunoscut fast-food situat pe șoseaua Collblanc, în orașul Hospitalet de Llobregat. Totul a început cu discuția dintre două grupuri de oameni care stăteau la coadă la cutiile de pe site și s-a soldat cu o ceartă afară, unde membrii ambelor grupuri au expus obiecte contondente.

Unul dintre participanți a plecat de la fața locului și a revenit la scurt timp după aceea cu un revolver în mână și a tras de până la trei ori în membrii grupului advers. Una dintre aceste persoane a primit două lovituri de gloanțe și a fost transportată la spital de către Serviciul Medical de Urgență, unde a fost tratat.

Gravitatea evenimentelor a stârnit o reacție rapidă a forțelor de securitate publică la fața locului și activarea imediată a grupului de omucideri a AIC din Mossos d’Esquadra. Într-un timp foarte scurt și ca urmare a diferitelor eforturi de cercetare s-a realizat o linie solidă de cercetare care să permită identificarea acestora.

După cinci luni de anchetă, gruparea de omucideri a AIC a Regiunii Metropolitane de Poliție Sud a reușit să-l localizeze pe anchetat, din 29 ani, în aceeași localitate în care s-au petrecut evenimentele, deși își schimbase de mai multe ori adresa, folosise identități false, își lăsase deoparte obiceiurile și relațiile personale, luând multe măsuri de precauție și de contrasupraveghere pentru a se sustrage acțiunii poliției.

În căutare, deținutul a prezentat documentație italiană care nu corespundea detaliilor sale reale. Odată ce i s-a verificat identitatea, suspectul avea în vigoare un ordin de extrădare emis de Judecătoria Centrală de Instrucțiune 1 a Tribunalului Național, pentru că ar fi fost presupusul autor al unei ucideri voită în țara sa de origine. Deținutul a devenit disponibil judiciar la Judecătoria de instrucție 2 din Hospitalet de Llobregat, care i-a decretat închisoarea provizorie pentru infracțiunile de omor intenționat în grad de tentativă, vătămare, deținere ilegală de arme și fals. În plus, ordinul de extrădare emis de Înalta Curte Națională rămâne de soluționat.

Sursa: Arestat făptuitorul care a tras cu o armă de foc în timpul unei lupte din ianuarie în L’Hospitalet de Llobregat și a rănit o persoană