Serviciul de autobuz al Parcului Național Aigüestortes și Estany de Sant Maurici va crește numărul de frecvențe în acest sezon. În acest an, serviciul va fi operațional de la 30 din iunie până la 30 septembrie. De asemenea, de la 1 iulie va fi lansată tronsonul dintre La Pobla de Segur și lacul de acumulare Sallent, care coincide cu perioada de funcționare a telecabinei Vall Fosca.

Pe lângă îmbunătățirile de frecvențe realizate în anul 2021 cu încorporarea a două frecvențe noi pe sens și închiderea șoseaua de centură completă în Parcul Național, anul acesta au fost încorporate frecvențe noi și pe traseul dintre La Pobla de Segur și Pont de Suert pe sectorul sudic al traseului.

Orarele sunt adecvate pentru a oferi o mai mare calitate a serviciului și a face legătura cu diferite servicii de transport public care fac legătura cu Lleida și Barcelona și cu linia de tren Lleida – la Pobla (FGC). De asemenea, autobuzele vor permite transportul a până la 5 biciclete per vehicul.

Codurile QR vor fi menținute în continuare la diferitele stații pentru a facilita accesul la informații de către utilizatori și linia de bilete de cumpărături prin intermediul site-ul operatorului

Prețul biletului variază în funcție de rută și de o reducere la 50% la biletele dus-întors. Există și un abonament de o zi, fără limită de călătorie și un preț de 11 euro. Aceste servicii fac parte din proiectul Interreg Europe Last Mile, care promovează implementarea sistemelor de transport durabile pentru a accesa zonele rurale de interes turistic și la care participă Departamentul de Vicepreședinție, Politici Digitale și Teritoriu, cu colaborarea Departamentul de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală, prin Parcul Național.

Anul trecut au folosit acest serviciu aproape 8. oameni, un 206 % mai mulți utilizatori care l-au folosit în anul 206. Pe de altă parte, CO 2 salvat de persoanele care au trecut de la mașină la autobuz a însemnat aproape 11 tone mai puțin decât CO 2 .

Nou test pilot

De asemenea, rutele autobuzelor sunt de așteptat să crească în acest sezon. Astfel, coincid cu Podul Pilar, de la 23 la 16 în luna octombrie va fi efectuată un test pilot pentru studierea implementării serviciului pe traseul Pla de l’Ermita – Boí – Vielha – Espot – Sort.

Sursa: Autobuzul din Parcul Național Aigüestortes și Lacul Sant Maurici crește frecvența serviciului