1.400 de locuitori din Albacete au lăsat maşinile în garaj, s-au dotat cu echipament sportiv şi au plecat spre centrul oraşului, unde s-a dat startul într-o cursă de biciclete organizată în cadrul săptămânii dedicate îmbunătăţirii mobilităţii şi accesibilităţii în localitatea din Castilla la Mancha.

Prezentă la linia de pornire a fost primarul oraşului, Carmen Olivar, care le-a vorbit din nou cetăţenilor despre importanţa unui oraş în care circulaţia să fie fluentă, iar stilul de viaţă mult mai sănătos. Cei 1.400 de participanţi au putut astfel să parcurgă un traseu bine delimitat în centrul oraşului, în care accesul automobilelor fusese interzis, exprimându-şi astfel acordul pentru dezvoltarea unor obiceiuri de deplasare sănătoase şi deloc nocive pentru mediul înconjurător. Toţi concurenţii la cursa ciclistă organizată de Primărie au primit câte un cadou, iar la final au fost trase la sorţi 5 premii constând în călătorii la Barcelona şi 6 biciclete.

Carmen Olivar a fost foarte mulţumită de participarea cetăţenească la eveniment şi a amintit de recenta creare în oraş a unei patrule de poliţişti pe bicicletă. Acest grup este alcătuit din 30 de poliţişti locali, ce s-au oferit în mod voluntar pentru a-şi realiza pe bicicletă activitatea zilnica de pază şi supraveghere a parcurilor şi grădinilor municipiului, precum şi a uzului adecvat al zonelor destinate traficului de pietoni şi de biciclete. Prin înfiinţarea acestui nou serviciu, Albacete se alătură altor oraşe cu iniţiative similare precum: Madrid, Granada, Oviedo, Londra, Bruxelles sau Viena.