Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma) a publicat în sediul electronic Ordinul Ministerial (OM) care cuprinde detaliul metodologiei de distribuire a ajutorului direct către comunitățile autonome și entitățile locale care reduc cu cel puțin 50% prețul. abonamentelor și tichetelor cu mai multe călătorii pentru transportul public colectiv ale competiției sale în 2023.

Guvernul va acorda sprijin financiar de până la 30% comunităților autonome și entităților locale care stabilesc această reducere minimă timp de șase luni, iar comunitățile autonome și entitățile locale trebuie să finanțeze, din bugetele proprii, reducerea de cel puțin 20% în prețul abonamentelor și biletelor cu mai multe călătorii, excluzând biletul dus-întors, astfel cum este stabilit în Decretul-lege regal 20/2022, din 27 decembrie.

Comunitățile autonome și entitățile locale au până la 31 ianuarie să informeze oficial Ministerul că vor adopta măsura și cum o vor aplica.

DetaliileȘi este că regulamentul include mecanisme de flexibilitate pentru aplicarea măsurii, precum posibilitatea ca, în cazul în care implementarea efectivă are loc între 1 ianuarie și 1 februarie 2023, să poată fi activată o procedură de returnare sau compensare a sumelor corespunzătoare pentru achiziționarea de bilete cu mai multe călătorii, excluzând biletul dus-întors, care nu ar fi putut beneficia de reducere. De exemplu, administrația poate adăuga la sfârșitul perioadei (începând din iulie) același număr de zile sau săptămâni care nu au avut un bonus de 50% în ianuarie.

În acest moment, trebuie menționat că subvențiile directe se calculează proporțional cu veniturile renunțate din vânzarea abonamentelor sau a biletelor de călătorie care se reduc la 50%. Cu alte cuvinte, autoritățile locale și regionale trebuie să notifice Mitma ce tip de bilete pentru călătorii obișnuiți nu vor înregistra reduceri de 50% și să atașeze o declarație responsabilă a procentului estimat din cifra de afaceri pe care îl va presupune vânzarea acestora față de veniturile totale din vânzarea de bilete pentru serviciile sale de transport în anul 2023. Cifra care va fi utilizată pentru ajustarea ajutorului direct ce urmează a fi acordat.

Guvernul alocă 380 de milioane de euro pentru a-și acoperi partea de reducere în 2023 (până la 30%), iar Comunitățile Autonome și entitățile locale trebuie să își asume restul costului măsurii (cel puțin 20%) imputat la bugetele lor.

Comunitățile autonome și entitățile locale trebuie să transmită Mitma, împreună cu cererea de ajutor, angajamentul de a implementa reducerile, data la care le-au implementat, care nu trebuie să fie mai târziu de 1 februarie, și dacă au stabilit un mecanism de compensare. , precum restituirea banilor pentru zilele din ianuarie în care reducerile nu au fost aplicate efectiv sau extinderea măsurii pe tot parcursul. De exemplu, administrația poate adăuga la sfârșitul perioadei (din 30 iunie) același număr de zile sau săptămâni care nu au avut bonus de 50% în ianuarie.

În general, se aplică aceeași metodologie utilizată în gestionarea ajutoarelor directe pentru transportul public terestru, urban și interurban stabilită în Ordinul de ministru, care respectă capitolul II, referitor la ajutorul pentru transportul urban și interurban, din Decretul regal- Legea 11/2022, din 25 iunie.

Orientările cuprinse în Ordinul Ministerial nu se aplică în Insulele Canare și Insulele Baleare, unde transportul public colectiv terestru va fi gratuit pentru călătorii obișnuiți în 2023. Astfel, aceste Comunități Autonome au capacitatea de a stabili condițiile de recurență pentru abonamentele gratuite. și bilete cu mai multe călătorii pe care le consideră necesare, cum ar fi condițiile de vânzare și utilizare, valabilitatea și expirarea biletelor de călătorie, limitări ale numărului de bilete cu reducere etc.

Promovarea transportului public colectivAceastă măsură se adaugă serviciilor convenționale gratuite de Cercanías, Rodalies și Media Distancia și reducerilor de 50% la serviciile Avant și reducerii de 100% la liniile de autobuze deținute de stat pentru utilizatorii recurenți aprobate de Guvern pentru 2023. Unele măsuri care, în cazul serviciilor feroviare, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie, repetă deja succesul de anul trecut, întrucât, de exemplu, în mai puțin de 15 zile, peste un milion de abonamente gratuite.

Transportul în comun colectiv este un mod de transport esențial, sigur, fiabil, confortabil, mai ieftin, evită ambuteiajele în comparație cu transportul într-un autovehicul privat, ceea ce face și posibilitatea de a profita de acel timp de călătorie în alte scopuri.

Pe de altă parte, este mai echitabil din punct de vedere social, mai incluziv și are un impact pozitiv ridicat asupra economiei și industriei. În plus, este o piesă cheie pentru atingerea obiectivelor climatice și reducerea emisiilor de toate tipurile și îmbunătățirea ratei accidentelor pe care ni le-am propus ca societate.

Transportul public colectiv face posibilă, de asemenea, utilizarea mai eficientă a spațiului public și reducerea aglomerației în orașe și pe drumuri de orice fel. Capacitatea unui autobuz sau autocar standard permite ca pasagerii să fie transportați în mai mult de 30 de vehicule private, iar metroul sau calea ferată convențională pot găzdui sute de călători într-un singur convoi.

Autobuz urban.

Mai multe informatii Ordin Ministerial privind ajutorul pentru transportul de pasageri (PDF) Abonamente gratuite Renfe 2023: cum să le cumpăr și care sunt cerințele? Etichete: Planul național de răspuns la război ajutoare Schimbarea climei Sursa: Guvernul Spaniei – Au fost publicate condițiile ajutorului acordat CCAA și entităților locale pentru a reduce prețul abonamentelor și biletelor de transport public cu mai multe călătorii cu 50%