Copiii români din regiunea Madridului sunt invitaţi să participe la un atelier despre obiceiuri de Paște în România, sâmbătă, 28 martie, la Institutul Cultural Român din Madrid (Plaza de la Lealtad, nr.3).Atelierul despre obiceiuri de Paște în România este al patrulea din seria cursurilor de cultură română la Madrid. La atelierele anterioare, copiii au confecționat mărțișoare, au învățat cântecul „Alunelu’” prin intermediul horei și au citit din creaţia lui Tudor Arghezi.

Susţinut de profesoara Paula Manolache, atelierul are o parte teoretică, de aproximativ 30 de minute şi una practică, de o oră şi jumătate. La partea practică, copiii vor decora ouă de Paște.

Şcoala de cultură română la Madrid constituie un proiect dedicat copiilor din regiune, care doresc să-şi completeze cunoştinţele culturale şi despre tradiţiile din România. Literatura, pictura, tradiţiile şi dansul tradiţional românesc sunt propunerile din această sesiune a cursurilor, care sunt gratuite.

Directorul ICR Madrid, Ioana Anghel, ne-a declarat că aceste ateliere sunt interactive şi că cel de mâine, de încondeiat ouă, va fi urmat de două cursuri de pictură, despre Nicolae Tonitza şi Ion Andreescu şi de un atelier dedicat creaţiei literare a lui Gellu Naum.

Această ofertă bogată şi necesară pentru copiii români care trăiesc în Spania i-a bucurat pe copiii aduşi de părinţi la aceste cursuri. Dacă şi următoarele ateliere vor avea o receptare bună, Şcoala de cultură română va putea continua cu o nouă sesiune, în toamnă.