Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei are placerea de a anunta organizarea, impreuna cu Muzeul de Antropologie din Madrid, a unui atelier de confectionat martisoare, adresat copiilor.

La buna organizare a acestui eveniment contribuie o serie de asociatii romanesti precum Asociacion de Rumanos de la Comunidad de Madrid, Asociacion Iberdacia, Asociacion de los Rumanos de Brunete, Asociacion de Rumanos de Mostoles si Asociacion Pro Vita Lex.

Cum traditia arata ca aceste martisoare se ofera incepand cu 1 martie, cu ocazia atelierului, copiii isi vor putea confectiona propriul martisor, pentru ca apoi sa il ofere celor dragi.

Martisorul (diminutivul lui Martie) este un simbol devenit traditional in Romania, Republica Moldova si Bulgaria, prin care se celebreaza sosirea primaverii, cu prospetimea si veselia ei, precum si victoria binelui asupra raului retinuta de traditiile ancestrale din zona. Firul rosu reprezinta primavara, iar cel alb iarna.

Evenimentul se inscrie in seria eforturilor Ambasadei Romaniei de a aduce la cunostinta publicului larg din Spania diverse traditii si obiceiuri romanesti.

Atelierul „Martisor. Simbol romanesc al primaverii” va avea loc sambata, 3 martie, la ora 12.00 la Muzeul de Antropologie, calle Alfonso XII, nr. 68 (aproape de metro Atocha). Sunt asteptati copii cu varste de peste 6 ani, iar intrarea este gratuita pentru copii in limita spatiului disponibil. Intrarea pentru adulti costa 3 euro / persoana.