Ambasada României din Spania, cu sprijinul Ministerului Justiţiei, al întreprinderii INDUYCO, Asociaţiei Amires şi al Guvernul Regional al Comunităţii Madrid a contribuit la trimiterea în România a unui atelier de confecţii destinat reinserţiei sociale a femeilor care sunt închise la penitenciarul Târgşor.

La 5 octombrie 2010, a avut loc la Madrid o ceremonie care a marcat plecarea spre România a unui transport cu un atelier de confecţii complet utilat pentru Penitenciarul de femei Târgşor, donat de INDUYCO, Industrii şi Confecţii, S.A. Donaţia cuprinde 34 maşini de cusut şi călcat, aproximativ 40.000 metri materiale de confecţii şi 272 bobine de aţă, precum şi alte accesorii necesare funcţionării atelierului.

donatie1Acest proiect, rezultat al colaborării între misiunea diplomatică a României la Madrid şi Asociaţia AMIRES din Spania, s-a conturat în urma vizitei efectuate de către reprezentanţi ai asociaţiei la Centrul penitenciar Târgşor, când a fost identificată utilitatea unui proiect de reinserţie socială a deţinutelor care execută pedeapsa acolo.

Intermedierea donaţiei face parte din programul de acţiune al Asociaţiei AMIRES de acordare de asistenţă socială femeilor aflate în detenţie pe teritoriul spaniol.


La actul protocolar de sigilare a camionului au fost prezenţi, între alţii, Eliza Diaconescu, viceconsul, Pablo Gomez Tavira, director pentru imigraţie, şi Javier Sanchez Jimenez, subdirector general programe de integrare imigranţi din cadrul Guvernului Regional al Comunităţii Madrid, Felipe Bragado de Las Heras, reprezentantul INDUYCO, Industrii şi Confecţii, S.A., Fernando Sanz, preşedintele Asociaţiei AMIRES, alţi reprezentanţi ai unor instituţii spaniole.

Autocamionul va ajunge până în 11 octombrie la Centrul penitenciar Târgşor din Târgşorul Nou din judeţul Prahova.