Aceste subvenții sunt prevăzute în Legea 29/2011, din 22 din septembrie, de Recunoaștere și Protecție Cuprinzătoare a Victimelor Terorismului în atenție la activitatea socială pe care o desfășoară. Pentru acest an, bugetul alocat acestui ajutor a fost majorat cu 40.000 euro în raport cu 2021, 4,1 la sută și a atins valoarea de 1 pentru prima dată.000. de euro. De la 2011, acest articol a crescut cu 7,5 la sută.

Din totalul creditului bugetar alocat în aceste scopuri, 344.333 euro au fost alocați cheltuielilor de funcționare ale entităților; 333.287 euro pentru finanțarea programelor de conștientizare și 322.018 Euro pentru a plăti sprijinul psihologic și social și legal desfășoară ca o completare a acțiunii desfășurate de Ministerul de Interne în aceste domenii.

Obiectivul acestui ajutor public este de a garanta funcționarea entităților reprezentative ale victimelor terorismului, precum și finanțarea programelor lor de informare și conștientizare socială împotriva terorismului și păstrarea memoriei acestora și acoperirea celor de asistență directă victimelor terorismului și rudelor acestora, în scopul asistenței lor sociale, de muncă; , nevoi psihologice , de sănătate sau juridico-penal și ale familiilor acestora.

Mărirea bugetului a făcut posibilă creșterea numărului de entități beneficiate de aceasta ajutor, care a trecut de la 17 de la 2018 către 00 în acest exercițiu. În plus, au primit un grant 32 programe versus 22 de anul trecut.

Din au început aceste apeluri anuale, Ministerul de Interne a alocat mai mult de 17.14.14 de euro la acest tip de subvenții. ) O lampă cu flacăra aprinsă – sigla victimelor terorismului pe site-ul Ministerului de Interne Mai multe informații Ministerul de Interne – Victimele terorismului – proceduri și servicii // Sursa: Guvernul Spaniei – Asociațiile și fundațiile victimelor terorismului își pot finanța activitățile cu 1.000 . euro în granturi