Îmbunătățește informațiile pentru cetățeni și profesioniștii din domeniul sănătății

Conducerea de asistență medicală primară a unificat conținutul a Internetului prin crearea unui site web specific pentru acest nivel de îngrijire în scopul promovării și îmbunătățirii informațiilor adresate cetățenilor, precum și pentru a oferi un instrument de interes pentru profesioniștii din Asistența Primară și pentru alte domenii medicale sau științifice. Noul site web permite partajarea conținutului comun între diferitele portaluri web ale Comunității Madrid.

Site-ul de Asistență Primară își propune să ofere utilizatorilor informații fiabile și practice despre nevoile acestora cu serviciile oferite de centrele de sănătate , precum și în legătură cu prevenirea bolilor și îngrijirea conform ciclului de viață. Secțiunea „Cetățeni” explică accesul la centrul de sănătate prin cardul de sănătate, ce servicii oferă fiecare profesionist de îngrijire-medic, pediatru, asistent medical, stomatolog și igienist dentar, moașă, kinetoterapeut, asistent social, farmacist, psiholog- cu sprijinul Tehnician asistent medical, personal administrativ și îngrijitor; procedurile administrative pe care Unitățile de Atenție a Utilizatorilor le rezolvă și la care se desfășoară, programarea la Asistența Primară sau tipul de consultație oferită de profesioniștii centrelor de sănătate. De asemenea, se oferă o explicație detaliată a noului Centru de Serviciu Telefon de Asistență Primară (CAT-AP) ai cărui profesioniști rezolvă prin telefon probleme minore de sănătate care nu necesită o programare personală sau proceduri administrative. Include, de asemenea, un motor de căutare pentru centre de sănătate, clinici locale și servicii de îngrijire rurală.

Acest mediu web este, de asemenea, concentrat pe în furnizarea de conținut de interes pentru profesioniștii care lucrează în Asistența Primară, precum și pentru personalul care se alătură sau are un interes în acest domeniu de îngrijire, prin secțiunea specifică „Profesionisti”. Acest spațiu conține informații extinse despre Resurse Umane, cu o secțiune practică pentru personalul din Asistența Primară Comunitară și informații despre Planul de Îmbunătățire a Asistenței Primare 2022/23. Are rubrici destinate noilor rezidenți sau proaspăt absolvenți care își finalizează specializarea în Asistență Primară, Educație Continuă, Predare, Calitate, precum și informații detaliate despre proiectele de cercetare derulate în prezent de către profesioniștii din centrele de sănătate și Management, în scopul promovării cunoștințele și interesul altor cercetători și profesioniști din domeniul științific.

Adrese de asistență medicală primară

Site-ul web menține o identitate corporativă pentru Managementul Asistenței în Asistență Primară care îi permite să-și ofere informațiile instituționale și transparente într-un mod rapid și accesibil prin spațiul „Despre noi”. Aceasta include directorul secțiilor de Asistență Primară pentru a facilita comunicarea cu interlocutorii lor obișnuiți (consilii, asociații, centre educaționale…), precum și organigrama organizației, sau acțiuni în Responsabilitatea Socială Corporativă.

Conținutul și structura acestui canal de comunicare au fost pregătite de o echipă multidisciplinară de profesioniști din Asistența Primară, sub coordonarea Web-ului Biroul Ministerului Sănătății din Comunitatea Madrid.

Dezvoltarea noului site web al Asistenței Primare face parte a proiectului de reînnoire online a centrelor atașate Serviciului de Sănătate din Madrid, în cadrul Portalului de Internet al Comunității Madrid. Integrarea acestuia face posibilă legarea de conținut comun, cum ar fi știri sau fișe de activitate destinate cetățenilor sau profesioniștilor și menține o linie de identitate corporativă și o structură de conținut recunoscută pentru toate dispozitivele Ministerului Sănătății.