Conferința Direcției de Asistență Nord-Vest

Direcția de asistență medicală de nord-vest a managementului asistenței medicale Primar a avut loc vinerea trecută, la Spitalul Puerta de Hierro Majadahonda, Prima Conferință de Bioetică, sub titlul „Aspecte etice ale autonomiei: sfârșitul vieții și cazuri de vaccinare”, organizată de Comitetul de Etică Asistență al acestei Direcții.

Conferința a servit drept punct de întâlnire pentru profesioniștii din Asistența Primară pentru a promova o reflecție comună asupra respectului față de pacient voi și limitele sale, în diferite conflicte etice. Julio García Pondal, managerul Spitalului Universitar Puerta de Hierro Majadahonda, Mª Soledad Holgado, directorul de îngrijiri medicale și Soledad Ochandorena, directorul de îngrijiri medicale au participat la inaugurare împreună cu Ondina Vélez, președintele Comitetului de etică al Direcția de Asistență Nord-Vest a Managementului Asistenței de Asistență Primară .

Discursul principal a fost susținut de Santiago Álvarez Montero, medic de familie și în prezent profesor la Francisco de Universitatea din Vitoria , în care a făcut o călătorie prin viața lui Pedro Laín Entralgo și necesitatea de a lua în considerare cunoștințele umaniste pentru practicarea unei bune medicine.

Prima masă rotundă a abordat problemele bioetice care apar la sfârșitul vieții pacienților și în care sunt implicați profesioniștii din domeniul sănătății. A avut intervenția lui Álvaro Gándara, directorul Unității de Îngrijiri Paliative a Fundației Jiménez Díaz, și a lui Beatriz Ogando, medic de familie al Direcției de Asistență Nord-Vest.

A doua masă rotundă sa concentrat pe aspectele bioetice ale vaccinării, prin prezentări ale lui Federico de Montalvo, președintele Comitetului de Bioetică din Spania, și Vicente Soriano, profesor la Universitatea Internațională de la Rioja.

În sfârșit, cazuri clinice apărate de profesioniști din cadrul Direcției de Sănătate au fost prezentate la masa de comunicare Nord-Vest și Medici Rezidenți.

Mai multe informații despre activitatea de Asistență Primară, la pagina site-ul web al managementului de asistență medicală primară .