May impregnează aerul cu mirosurile obișnuite, vopsește cerul de primăvară și, cu a noua ediție a CALLE, îmbracă pereții Lavapiés cu artă. Din ultima zi 4 și până la 13 din mai, fațadele incintelor acestui cartier popular din cartierul Centro devin pânze în care arta și viața de zi cu zi a străzilor și oamenilor săi se îmbină.

În acestea mai multe de la 20 În fiecare zi, de la artiști consacrați și emergenti până la bătrânii centrelor raionului se reunesc. Nu ratați această întâlnire cu arta urbană, promovată de Madrid Street Art Project și Asociația Comercianților și Antreprenorilor din Lavapiés, subvenționată de Departamentul Economie, Ocuparea Forței de Muncă și Inovare și sponsorizată de Alhambra.

)Miguel Ángel Belinchón, Belin, este artistul invitat anul acesta și între 4 și 6 a realizat lucrarea Alhambra 2022, care dă rezultatul pentru restul intervențiilor. În vitrina Muebles Magarca (Sombrerería 109 ), Belin, artist post-neocubist, fiu al artei urbane și în continuă mișcare între tradiție și modernitate, își desfășoară din nou tehnica „cromatic one line”, în Vecinos de toa la vida,

Legendă: Belin, artist post-neocubist. (Imagini prin amabilitatea Asociației Comercianților Lavapiés).

Cincizeci de intervenții competitive

De azi până în ziua de azi 10, se va face 109 intervenții competitive în diferite magazine și străzi din Lavapiés. Varietate de suporturi, varietate de materiale, varietate de teme.

Daca te apropii te poti bucura de pictura pe sticla, artisti precum domnul Tioda, un arhitect din Madrid care locuieste in Barcelona; ilustratorul spaniol-suedez Elisabeth Karin, sau Pyramid; de instalații în vitrine sau fațade precum cele ale Angelei Alonso sau Cartoncita; sau a lucrărilor fotografice precum cea de Rezistență analogică, vecină este realizată 20 ani de cartier. În plus, nu va lipsi pictura pe fațade, de către artiști precum Ase Torralba, Sonja Ben sau Mateu Targa. Nume la care se adaugă artiști din Italia, Israel sau Marea Britanie. Aici aveți informații complete despre ei și despre afacerile participante.