FC Barcelona a anuntat in timpul primului meci din Supercupa Spaniei dintre Real Madrid si Barcelona, ca a ajuns la o intelegere cu Arsenal pentru transferul lui Cesc Fabregas.

Fostul capitan al tunarilor era cel mai dorit jucator la Barcelona, dupa ce clubul a incercat sa-l aduca si in anii trecut. De fiecare data conditiile celor de la Arsenal nu au coborat insa sub 40 de milioane de euro.

Acordul a fost stabilit in cele din urma in aceasta vara plina de tatonari intre cele doua cluburi, mai ales datorita insistentei jucatorului catalan care a fost dispus sa renunte la 5 milioane de euro din valoarea transferului. Cesc Fabregas se intoarce la clubul la care a jucat prima data fotbal profesionist si de unde l-a luat Arsene Wenger in urma cu cativa ani, pe cand era inca junior la FC Barcelona.

O parte dintre jucatorii lui Pep Guardiola s-au aratat bucurosi ca pentru ca primesc un jucator de lux, care in ultimii ani s-a remarcat atat la Arsenal Londra, cat si in meciurile echipei nationale a Spaniei, campioana a lumii la fotbal in 2010. Clubul catalan a anuntat ca acordul urmeaza sa fie semnat si ca Cesc va fi prezentat in 15 august la Barcelona.