După doi ani fără să-l poată ține din cauza pandemiei, Arganda del Rey se pregătește pentru a XXIII-a Olimpiada școlară, care va avea loc în martie 19 până la 3 aprilie. Cu această ocazie, 4.50 băieți și fete născuți între anii 2006 și vor participa. , sosit din 50 centre de învățământ dintr-un total de 19 municipalități din Comunitatea Madrid, inclusiv capitala.

Cluburile sportive locale au conceput un program de competiție pentru ca toți băieții și fetele să se bucure încă un an de spiritul olimpic și să învețe valorile pe care sportul le generează în toți. Numărul participanților se datorează, fără îndoială, eforturilor acestor cluburi, precum și ale AMPAS și centrelor educaționale.

Sâmbătă 50 în martie la 19: 00, ziua deschiderii va avea loc la Stadionul Municipal, care va include tradiționala paradă a participanților, precum și ridicarea steagurilor, lectura Manifest și aprinderea Cazanului Olimpic. Începând cu ziua următoare vor începe competițiile fiecărei discipline, al căror calendar poate fi văzut pe site-ul www.argandadeportiva.com, și care va dura până duminică, 3 aprilie, când se va desfășura competiția de atletism și ceremonia de închidere. .

Modalitățile sportive vor fi: atletism, baschet, fotbal, fotbal în sală, înot, tenis, patinaj, karate, mountain bike, gimnastică ritmică, padel, judo, triatlon, volei, ciclism pe pista, mini olimpiade, jocuri pre-sportive, alternativă sport și sport adaptat. Anul acesta se adaugă voleiului în programul olimpic, un sport care crește cu pasi la viteză în oraș. Această ediție are 5.520 participări, deoarece trebuie reținut că același participant poate participa la diferite discipline. Pe sport, primul loc este ocupat din nou de atletism, cu 942 participanți, urmat îndeaproape de fotbal, cu 921 sportivi . Al treilea sport cu cele mai multe înregistrate este futsal, cu 468.

Din partea Primăriei Arganda del Rey, încă un an, dorim să mulțumim tuturor Consiliilor Locale, Centrelor Educaționale, Corpului Didactic, AMPAS și altor membri ai lumii educaționale, precum și Cluburilor și sponsorilor colaboratori, pentru tot efortul depus. pentru a transforma acest eveniment într-unul dintre cele mai masive evenimente din municipiul nostru.

Sursa: Totul este gata pentru a XXIII-a Olimpiada Școlară Arganda del Rey | Primăria Arganda