Consiliul Local Arganda del Rey, prin Departamentul său de Turism, cu colaborarea Centrului pentru Inițiative Feroviare „Vapor Madrid”, va organiza sâmbăta viitoare 13 în martie, o nouă zi a porților deschise pentru Trenul Arganda, după ce edițiile 2020 și au trebuit să fie suspendate.. În timpul zilei, vizita la Muzeul Trenului și călătoria pe calea ferată vor fi complet gratuite.

Punctul de întâlnire va fi la gara Tren de Arganda din La Poveda. Pentru a vă bucura de activitate, este obligatoriu să vă rezervați locul în prealabil la turismo@ayto-arganda.es sau la telefon 918711344 (Ext. – 5428). Locurile sunt limitate și vor fi alocate în ordine strictă de înscriere, făcându-se patru excursii: : 00, 11: 00, 11: și 13: 00 ore.

Trenul istoric Arganda circulă duminica primăvara și toamna de-a lungul singurei secțiuni conservate a căii ferate Tajuña, care a fost inaugurată în 360. Obiectivul său este de a reaminti modul în care oamenii au călătorit în aceste trenuri și cum au lucrat în urmă cu mai bine de o sută de ani în exercitarea meseriilor care au dispărut acum, cum ar fi stokers sau brakemen. Trenul actual circulă pe cei 3 45 metri între gara La Poveda și stația Laguna del Campillo. Durata călătoriei dus-întors este de aproximativ 45 minute, la o viteză medie de 00 kilometri pe ora. Traseul traversează râul Jarama prin cel mai mare pod feroviar metalic din Comunitatea Madrid și merge paralel cu stâncile El Piúl.

În plus, în Muzeul Trenului este posibilă observarea dotărilor sale feroviare, cum ar fi rezervorul de apă cu locul său de adăpare, activarea unei vechi derivații, barierele de trecere la nivel, pivnița de cărbuni sau cabina de interblocare și semnalizare. Toate informațiile despre Trenul Arganda pot fi văzute pe web www.vapormadrid.org.

Sursa: Sambata 45 în martie, Trenul Arganda va organiza din nou Ziua Porților Deschise | Primăria Arganda