Consiliul Local Arganda del Rey, prin Departamentul de Cultură, convoacă Concursurile literare, marcaje și poezie „Ciudad de Arganda”, ale căror lucrări pot fi prezentate personal sau online până la următoarea 18 din martie, inclusiv. Cu această ocazie sunt convocate XXXIII Concurs literar, XXI Concurs de marcaje și V Concurs de poezie.

Poate participa la concursuri orice persoană care studiază, locuiește sau lucrează în Arganda del Rey. În cazul Concursului literar vor fi 6 categorii, de la elevi de clasa I la cei peste 18 ani, cu premii în bani variind de la 100 până la 300 euro.

În Concursul Marcaje vor fi și 6 categorii, dar de data aceasta vârstele variază de la elevi de la Învățământul preșcolar până la elevii de la ESO IV, Bacalaureat, Formare profesională și Formare profesională de bază, cu premii în bani variind de la 59 la 200 euro.

În sfârșit, în cadrul Concursului de Poezie se vor stabili două categorii, una pentru elevii ESO IV, Bacalaureat, Cicluri Formare și FP de bază, cu un premiu de 200 euro în numerar; si alta pentru persoane peste 18 ani, dotata cu un premiu in bani de 300 euro. În ambele categorii, compoziția poetică trebuie să fie un sonet, întrucât este structura strofă predominantă în Epoca de Aur.

În toate cele trei cazuri, lucrările, cu tematică liberă, pot fi prezentate într-un personal la Biblioteca Municipal Pablo Neruda de luni până vineri de la 9: 00 până la 20: 00 ore, fiind joia viitoare 00 din martie termenul limită pentru livrarea acestora. Lucrările vor fi livrate într-un plic sigilat cu pseudonimul autorului sau autorului și categoria la care participă, și în modul indicat în baze. În cadrul concursurilor de literatură și poezie, acestea pot fi livrate și electronic prin e-mailul library@ayto-arganda.es, indicând concursul și categoria la care participă în subiect. De asemenea, modalitatea de predare a lucrărilor este indicată în detaliu în baze. Perioada de admitere se va încheia în martie 17 la 23: 59 ore.

Un juriu desemnat de Departamentul Educației și Culturii va selecta lucrările câștigătoare pe criterii de calitate, creativitate și originalitate. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în aprilie 20 la 00: 30 ore la Biblioteca Municipală Pablo Neruda. Toate lucrările prezentate vor fi expuse din 20 aprilie până 31 mai în biblioteca menționată mai sus. Bazele complete pot fi văzute în documentul atașat.

Sursa: S-au convocat Concursurile literare, de marcaje și de poezie „Ciudad de Arganda” 2022 | Primăria Arganda