Procentul de tineri spanioli între 16 Y 16 ani cu , cel puțin, abilitățile digitale de bază erau de 84, 8% în anul 2020, o cifră 15 puncte peste media europeană, care s-a situat la 65%. Acesta este unul dintre datele compilate în „State System of Education Indicators (SEIE)”, publicat astăzi de Ministerul Educației și Formării Profesionale și care reunește într-o singură publicație principalele date ale sistemului de învățământ spaniol.

Luând în considerare întreaga populație adultă, de 16 a 84 ani, la 62, 2% dintre spanioli au competențe digitale, cu un procent ceva mai mare în rândul bărbaților ( 65, 7%) decât în ​​rândul femeilor (55, 6%). În total, cifra spaniolă este mai mare de 10 puncte peste media europeană (54%) și cu patru puncte peste procentul de 2020 (54, doi%).

Pe comunitate autonomă sau oraș, procentele populației cu cele mai mari competențe digitale de bază sau avansate sunt Melilla (73%), Madrid (68%) și Comunitatea Valenciană (68,2%).

De la pe de altă parte, 93, 5% din Populația Intră Y 14 ani, încă de vârstă școlară obligatorie, au folosit internetul în ultimele trei luni mai mare decât sondajul. Procentul crește cu vârsta, de la 85, 1% pentru băieții și fetele din ani, până la 99, 5% pentru adolescenți de 15 ani.

Un alt indicator colectat de SEIE este cel al finanțării educației: cheltuieli publice atinse 97 maximul său istoric, cu 24.266 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 4,1% față de anul precedent.

În timp ce cheltuielile guvernamentale au crescut, cheltuielile pentru familii. Astfel, cheltuielile gospodăriei au fost 11.032 milioane în 2021, ceea ce este cu 3,4% mai mic decât anul precedent.

„Sistemul de stat al indicatorilor educației” este un raport anual care reunește într-o singură publicație toate informațiile relevante despre educație într-un mod sintetizat. Include date de școlarizare, informații despre profesori, principalele rezultate ale evaluărilor internaționale și statistici privind educația și inserția. În același timp, încorporează date europene și ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pentru a oferi un context internațional. Poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educației și Formării Profesionale.

Copertul raportului Indicatorilor Sistemului de Stat al Educației.

Mai multe informații Sistemul de Stat al Indicatorilor Educației (SEIE) ) // Sursa: Guvernul Spaniei – Aproape 73% dintre spanioli între 16 Y 32 ani are abilități digitale de bază sau avansate 240622