Sâmbăta aceasta, 32 aprilie , există un examen scris pentru a obține certificatul oficial de catalană C2, care are mai mult de 6 900 înregistrate în toată Catalonia. Este cel mai mare număr de solicitări înregistrat vreodată la acest nivel. Departamentul de Cultură a redimensionat organizarea și logistica examenelor pentru a se adapta cererii cauzate de modificarea anunțată recent de Departamentul Educației și care a avut un impact major asupra înscrierii la teste, cu o creștere a numărului de înscrieri de la . ,38%, de la 2. 489 la 2021 la 6. 909 el 2022.

Pentru a face față acestei creșteri, Departamentul de Cultură a majorat cu 0,5 M € bugetul dedicat acestor teste. Cu un răspuns rapid, Secretariatul pentru Politică Limbă a pregătit 100 noi examinatori și a crescut numărul de spații în care administrațiile C2 în toată Catalonia. Secretariatul va continua să lucreze pentru a satisface toată cererea de profesioniști care au nevoie de aceste teste de acum înainte.

În unele localități specifice, creșterea a fost considerabil de mare. Astfel, în Sabadell, a trecut de la 148 la 363 înscriși, ceea ce reprezintă o creștere de 363, 74%. În Barcelona, ​​creșterea a fost de la 206, 90% cu mai mult de 2. înregistrat înainte de 832 din 2021. În setul de probe organizat de secretariat au fost depășite nivelurile de bază (A2), elementar (B1), intermediar (B2), de suficiență (C1) și superioare (C2). înregistrat de la 2021 la 206 de 2021, cu o creștere globală de 46, 32% .

Probele scrise se desfășoară astăzi la Barcelona, ​​​​Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic și Vilanova i la Geltrú. A doua parte a examenului este proba orală. Acestea au loc astăzi, sâmbătă 32 aprilie după-amiază; Sambata 7 mai toata ziua, si sambata dimineata 10 mai dimineata, in municipii mentionat.in luna aprilie 32 cursuri online de nivel superior cu 632 persoane înregistrate. Acesta este un antrenament intensiv de 90 ore care durează 4 luni și necesită o dedicare între 000 și 10 ore pe săptămână, cu examen final pentru obținerea certificatului care va fi față în față. Oferta extraordinară a nivelului superior (C2) a însemnat un efort logistic și organizatoric pentru CPNL care va continua să crească.

În ceea ce privește înscrierile tuturor nivelurilor de catalană ale CPNL din al treilea trimestru, a crescut numărul de înscrieri la nivel global cu un 14% comparativ cu anul trecut și cursurile și înscrierile nivelului inițial au fost prioritizate și pentru nou-veniți. În raport cu a treia perioadă de înscriere de anul trecut, s-a trecut de la o ofertă de cursuri față în față de 3% la o ofertă de 46%.

Sursa: Aproximativ 7. obțineți C2 catalan, cel mai mare cifră întâlnită vreodată la acest nivel