Cu Fundația pentru Cercetare și Inovare Biomedicală în Învățământul Primar

Aproape 160 profesioniști s-au reunit la I Conferința privind inovarea în asistența medicală primară din Comunitatea Madrid, care a avut loc marți și miercuri de săptămâna trecută la Spitalul Universitar Octombrie. În cadrul acestui eveniment, organizat de Managementul Asistenței în Asistență Primară și Fundația pentru Cercetare și Inovare Biosanitară în Asistență Primară (FIIBAP), 36 comunicații, 23 din regiunea Madrid și 17 din alte comunități autonome, în pe lângă altele 17 ca postere.

Directorul general de asistență medicală și asigurări, Jesús Vázquez Castro, a inaugurat prima conferință privind inovarea în domeniul asistenței medicale primare din Comunitatea Madrid în Spitalul Universitar din octombrie, la care au participat mai mult de 112 profesioniști în persoană și o sută de participanți pe cale telematică.

Sub titlul „Inovarea instituțională în Comunitatea Madrid” a avut loc primul tabel care a reunit o parte din Director de echipă al Serviciului de Sănătate din Madrid: directorul general de cercetare, predare și documentare, Teresa Chavarría Giménez, directorul de asistență medicală primară, Sonia Martínez Machuca, directorul de asistență spitalicească, Jesús Canora Lebrato, directorul de planificare strategică, Daniel Álvarez Cabo, și managerul SUMMA112, Pablo Busca Ostoloza.

Al doilea tabel, „Experiențe în utilizarea tehnologiilor și Big Data”, a primit reprezentanți ai Universității Politehnice din Madrid, ITEMAS, Salesforce- INETUM, Institutul de Cercetare de Octubre și Quirón Health; iar al treilea despre „Inovarea instituțională în alte Comunități Autonome”, a reunit oficiali din domeniul sănătății din Andaluzia, Aragon, Insulele Canare și Galiția.

. În timpul conferinței, ministrul adjunct al Sănătății și Sănătății Publice, Antonio Zapatero, a prezentat cele trei „Premii GAAP pentru inovare în asistența primară în Comunitatea Madrid”. Primul premiu a fost acordat echipei multidisciplinare. lucrarea la implementarea „Procesului de îngrijire a vârstnicilor în situație de singurătate nedorită în Asistența Primară”, care a fost strâns de Beatriz Herrera, Gema Alameda, de la Direcția Asistență Primară Asistență Sud, și Antonia Planet, de la Unitatea de Sprijin Tehnician de management; a doua distincție a revenit Anei González Jiménez y Col și echipei de Nursing a Centrului de Sănătate El Espinillo, pentru proiectul „Asistentele comunitare care conduc managementul agendei neîntârziate”. Și, în final, premiul al treilea a fost acordat ex aequo lui Jaime Barrio Cortés și echipei POZITIVE pentru „Proiectul POZITIVE (menținerea și îmbunătățirea capacității intrinsece care implică îngrijirea primară și. îngrijitori)”, și Rodrigo Medina García și echipa TENDER pentru „Proiectul TeNDER (Bazat afectiv). Aveți grijă pentru o calitate mai bună a vieții)”.

În al doilea rând, „Premiile FIIBAP” pentru inovație în Asistență primară la nivel de stat pentru cele mai bune comunicații din afara regiunii Madrid, mizând pe ceremonia de premiere cu președintele Fundației, Tomás Gómez Gascón. Primul premiu a fost obținut de Amelia Cantarero García pentru „Obiectivul APP Cristóbal de a îmbunătăți sănătatea pacienților noștri camionieri”; a doua, Inés Albero Marcén, pentru „O imagine valorează cât o mie de cuvinte” (ambele din Zaragoza). A treia distincție i-a revenit Anei Teresa Darías Acosta, pentru „Implementarea în Asistența Primară a unui Program de Microformare Continuă, participare și alianțe în vremuri de pandemie: Întâlniri Virtuale”, (Tenerife).