Sâmbătă Iunie, la ora 9.00 , a avut loc IV Vertical Montserrat , cea mai solicitantă cursă verticală din Spania, inclusă în circuitul internațional Towerrunning World Association, la care participanții apropiați 200 au urcat pe 2. 35 care despart stația inferioară a Santa Cova de Montserrat Funicular de la stația superioară a Funicularului Sant Joan de Ferrocarrils al Generalitati de Catalunya (FGC) care depășește 388 metri de pârtie.

Câștigătorii la categoria Open au fost Ángel López Amor cu 13: 02 minute și Marta Cosp Morató cu 13: 21. Cel mai bun timp realizat la categoria Pompieri a fost de către câștigătorul categoriei absolute Joan Freixa de la Pompierii Generalitati (Stația de Pompieri Guardiaola de Berguedà) cu un timp de 19: 13 minute. Anul acesta am început premiul pentru cel mai bun pompier cu un timp de 32: 35 Stefania Brunazzi de la Detașamentul de Pompieri din Generalitati (Detașamentul de Pompieri Badalona) a câștigat. La categoria Inclusive , au participat 7 sportivi, făcându-l pe Aniceto Rodríguez cu nota de 28: 11 cel cel mai bun brand în vizual și Josep Diaz cu 21: 02 în fizică. În imaginea feminină, Josefa Benítez a făcut o perioadă de 28: 02. În următoarele ore, orele tuturor participanților vor fi publicate pe site-ul verticalmontserrat.org

Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena , a participat, împreună cu primarul din Collbató, Miquel Solà; directorul general de prevenire, stingere a incendiilor și salvari, Joan Delort; managerul Montserrat Mountain Board, Xavier Aparicio; președintele Ferrocarrils de la Generalitat, Marta Subirà; directorul Proiectului Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota; și șeful Regiunii Metropolitane de Urgență de Sud, Joan Rovira, printre alții.

Această ediție a prezentat două caracteristici noi. Pe de o parte, transmisia în direct realizată de La Xarxa TV la posturile locale de televiziune din toată Catalonia. A fost văzută și în Piața Mănăstirii unde a fost instalat un ecran uriaș. Și, pe de altă parte, participarea a trei pompieri în premieră și participarea americancei Marsha O’Loughlin care, împreună cu 77 ani este cel mai în vârstă atlet care a reușit să urce pe cei 2. 180 pași

A fost, de asemenea, un record în categoria cea mai susținătoare. 17 Au participat entități . în modul Suntem o echipă în care 35 sportivi , de cele mai multe ori într-un cuplu mixt, au alergat cursa în numele unei companii, club sau școli care a strâns anterior 500 €.

Categoria inclusiv este consolidată cu participarea a 7 sportivi ) cu deficiențe fizice, intelectuale, auditive sau vizuale. Printre aceștia se numără atleta paralimpică Josefa Benítez, care a participat la Jocurile de la Londra, o medalie de argint la categoria Tandem, Rio și Tokyo și multisportivul amputat Dani Nafría.

Creat în 2017 de Pompierii Generalitati de Catalunya și organizat în comun cu Obra Social de Sant Joan de Déu , Vertical Montserrat face parte din proiect Pompieri cu o cauză . Are sprijinul Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya , Abadia de Montserrat și Montserrat Mountain Board și colaborarea, printre altele, a Crucii Roșii a Cataloniei și a Federația Entităților Turistice din Catalonia. Obiectivele testului sunt clar solidari: strângerea de fonduri pentru finanțarea proiectelor de cercetare în bolile copilăriei și a programelor de asistență socială pentru copiii cu risc de excluziune frecventate în diferitele centre din ) Sfântul Ioan al lui Dumnezeu și promovează incluziunea persoanelor cu dizabilități prin sport.

Ambasadorul al Vertical Montserrat din 2017 a fost sportiva profesionistă de curse de fond, pompier profesionist al Generalitati și mama a doi copii, Núria Picas .

Pentru acele persoane care doresc să lucreze · Munca a activat un „ Dorsal Zero’ , care va fi operațional până la 17 iunie, pe site-ul cursei unde se poate face o donație

Sursa: Aproape 203 sportivii urcă 2. 180 pași solidaritate pentru copiii cu risc îngrijiți în Sant Joan de Déu