Guvernul spaniol a publicat ultimele date care arată o scădere a numărului de persoane care se află în căutare de muncă.

{loadposition related}Înscrierea șomerilor la Oficiile de Ocupare a Fortei de Munca din Spania a scăzut în aprilie cu 111.565. În același timp, numărul contractelor de muncă încheiate în perioada Paștelui a ajuns la 133 de mii, iar jumătate dintre acestea s-au înregistrat în sectorul Servicii.
Față de anul trecut, Spania are cu 300 de mii de șomeri mai puțin, iar datele sunt îmbucurătoare pentru guvernul de la Madrid care încearcă să transmită mesaje pozitive în direcția unei ieșiri din criză. Sindicatele critică însă faptul că majoritatea noilor contracte de muncă sunt pe termen scurt și pe un număr redus de ore, iar partidele din opoziție consideră că economia spaniolă nu creează încă locuri de muncă suficiente.
Somajul inregistrat acum la Oficiile de Munca ajunge la 4.684.301 de persoane, dar ultimul sondaj privind Populația Activă din Spania, realizat în aprilie, prezintă în continuare un șomaj de 26%.
Potrivit rezultatelor sondajului, numărul total al şomerilor din Spania se ridică la 5.933.300 de persoane şi a înregistrat o scădere cu 0,4% în primele trei luni ale anului.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}