Apelurile de urgenta la numarul 112 pe teritoriul Romaniei pot fi efectuate si in limba maghiara. Anuntul a fost facut la centrala din Miercurea Ciuc a serviciului.Desi exista zeci de numere de urgenta in cadrul Uniunii Europene, 112 este unicul numar de urgenta care poate fi folosit pentru a contacta serviciile de urgenta (ambulanta, pompieri si politie) in orice tara din UE.

In cazul Romaniei, pe langa serviciul in limba romana, 112 este accesibil si pentru vorbitorii de engleza si franceza. Pentru limbile germana, italiana, spaniola si maghiara, exista posibilitatea transferarii apelului efectuat de pe teritoriul Romaniei catre un alt centru de urgenta care asigura servicii in limbile respective.

Mai mult, timisorenii care vor suna la sistemul de urgenta 112, pentru a cere ajutor, ar putea fi vizitati de  echipajele Salvarii de la spitalele din Ungaria, in functie de situatie. Specialistii din Ungaria si Romania vor colabora pentru interconectarea sistemelor de urgenta 112, dar si in domeniul transplantului, in baza unui acord incheiat intre ministrii sanatatii din cele doua tari.