Secretarul General al Sportului și Activității Fizice, Anna Caula, a prezidat astăzi Muzeul și Centrul pentru Studii sportive Dr. Melcior Colet, din Barcelona, ​​la prezentarea Campionatului European de Softball Feminin , care va avea loc în iulie anul viitor în mai multe orașe catalane. „O petrecere de softball pentru femei”, conform lui Anna Caula, care va ajuta „să facă sportul feminin mai vizibil”.

Campionatul European de Softball Feminin, organizat de Federația Europeană de Softball, se va disputa pe 24 în iulie 30 la cele patru facilități internaționale existente în Catalonia: Sant Boi de Llobregat -care va fi sediul principal-, Barcelona, ​​Viladecans și Gavà . „Un eveniment grozav care deschide noi perspective, deoarece ne permite să visăm la jucătoare tinere care ar putea fi într-o zi protagoniștii unui campionat de această amploare”, a spus Anna Caula.

European va fi sărbătoarea softballului feminin”, a subliniat secretarul general al Sportului și Activității Fizice, despre un turneu care va ajuta la „facerea mai vizibilă a sporturilor practicate de femei” și a modalităților puțin cunoscute precum softballul. „De la Guvern vom face din aceasta legislatura sportului feminin. Și adevărul este că femeile au venit la sport pentru a rămâne”, a spus el.

Este prima dată când Catalonia găzduiește un Campionat European absolut de softball. a avut loc la categorii de tineret. , 500 și master, 2019 și 2021). În acest sens, Anna Caula a subliniat importanța găzduirii unor evenimente de genul acesta, care să aducă „turism sportiv de calitate” și să arate lumii „ADN-ul sportiv al Cataloniei”, în timp ce a lăudat munca pe bază corectă desfășurată de Baseball și Softball Catalan. Federația, care a condus echipele naționale catalane să concureze și să câștige campionate internaționale în ultimii ani.

Un total de 30. echipele participante, inclusiv echipa națională, vor juca o sută de meciuri în cadrul Campionatului European. L’equip espanyol, la meitat del qual va fi format pentru jucători catalani, va avea cu a rivals de grup Israel, Ucraïna, Eslovàquia, Turquia i Finlàndia. Primele trei echipe se vor califica în primul tur al Cupei Mondiale 2023. Pentru Jordi Vallès, președintele Federației Catalane de Baseball și Softball, acest eveniment va fi „un înainte și după” în organizarea unui astfel de eveniment și speră să „oferă o experiență unică jucătorilor și vizitatorilor”

Prezența a mai mult de 500 jucători va ajuta la „extinderea brandului Catalonia în Europa”, a spus Vallès, prin retransmiterea meciurilor online (streaming). ), și a reamintit angajamentul Federației Catalane de a-și promova disciplinele în rândul fetelor.

La rândul ei, María Antonia Barragán, consilier pentru sport și vârstnici al primăriei Sant Boi de Llobregat, a intervenit în numele celor patru orașe care vor găzdui Campionatele Europene, a subliniat angajamentul acestor consilii în promovarea sportului feminin și „munca bună” a cluburilor de baseball și softball. În cele din urmă, Jesús Lisarri, președintele Real Federación Española de Béisbol y Sófbol, a mulțumit „sprijinului și legăturilor cu sportul” instituțiilor care fac posibil evenimentul.

La eveniment a participat și el de consilieri și manageri ai Sporturilor din Barcelona, ​​​​Viladecans și Gavà, precum și președinți ai cluburilor de baseball și softball și reprezentanți ai organizațiilor sportive din țară, precum directorul Uniunii de Federacions Esportives de Catalunya, Jordi Sans.

Sursa: Anna Caula: „Femeile au venit la sport ca să rămână”