Prefectura Ancona împreună cu prefecturile celorlalte provincii Marche și ale regiunii Marche, împreună cu Anci-Marche, au stabilit astăzi liniile de coordonare pentru gestionarea și organizarea primirii refugiaților ucraineni în teritoriu, în temeiul diversele profiluri de regularizare, screening de sănătate, locuințe și sprijin economic.

Consilierul regional Aguzzi și liderii protecției civile și sanitare din regiune au participat la întâlnire prin videoconferință.prefectul Ancona Darco Pellos, prefectul de Fermo Vincenza Filippi, prefectul de Ascoli Piceno Carlo De Rogatis, viceprefecții de Pesaro și Urbino, Emanuela Milan și de Macerata, D’Amico, consilierul Capogrossi pentru Anci-Marche.

Plecând de la situația actuală – sosiri graduale organizate în principal de rude sau prieteni cu domiciliul în Italia – s-a stabilit în raport cu evoluția situației pe care autoritățile locale raportează cu promptitudine sosirile în domeniile de competență autorităților de securitate publică și structurilor sistemului regional de sănătate, care vor emite instrucțiuni specifice. În ceea ce privește screening-ul anti-Covid, aceeași regiune va evalua utilizarea hotelului Covid pentru carantinele necesare, a cărui închidere era programată pentru 31 în martie viitor.

Pe planul ospitalității, pe lângă angajamentul regiunii în căutarea soluțiilor locative, se are în vedere utilizarea structurilor centrelor extraordinare de primire (CAS) conduse de prefecturi și rețea. și Sistem de Integrare (Sai) gestionat de autoritățile locale, destinat solicitanților de protecție internațională

#O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) .

Sursa: Ancona: coordonare regională pentru primirea refugiaților ucraineni