Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă a sărbătorit zilele 29 și 29 în martie un atelier practic pe tema „Siguranța preventivă a liniilor de producție în sectorul alimentar”. Organizat în colaborare cu Fremap și cu o durată de nouă ore împărțite în două sesiuni, s-a dorit să aducă participantul mai aproape de acele aspecte, atât juridice, cât și tehnice, care să le permită gestionarea adecvată a siguranței în liniile de producție în general și a sectorului alimentar. în special.

În mâinile Cristinei Cacho Sousa, Tehnician FREMAP Prevenirea Riscurilor Ocupaționale și specialist în industria alimentară, subiecte precum concepte generale în managementul siguranței mașinilor sau liniilor de producție. Astfel, au fost abordate cerințele tehnice și documentare pe care trebuie să le îndeplinească aceste seturi de mașini, studiind diferitele instrumente care pot fi utilizate de personalul tehnic SSM în căutarea, identificarea și controlul celor mai relevante riscuri, ținând cont de particularitățile producției. în industria alimentară.

Prin analiza cazurilor practice s-a studiat evaluarea riscurilor în liniile de producție din sectorul alimentar, precum și reducerea acestora și standardele tehnice de aplicare. la pericolele identificate. Au fost ridicate cazuri în ateliere, linii de producție în panificație, industria cărnii etc.

După expoziția remarcabilă și participarea ridicată, IRSST a decis să organizeze o a doua ediție a atelier în luna aprilie, pentru a face posibilă accesarea acestui training numărului semnificativ de persoane interesate care nu au avut loc la prima ediție.

Pe pe de altă parte, au fost IRSST a lansat mai multe campanii de consiliere în sector, care se vor desfășura în perioada 2022 cu intenția de a promova siguranța locului de muncă în prim-plan și pune în centrul atenției accidentele de muncă cu caracter mecanic și ergonomic.

Această conferință a fost organizată de Sala de clasă pentru prevenirea riscurilor profesionale în industrie și Sectoarele de servicii ale IRSST și face parte din acțiunile de formare programate pentru acest an în Catalogul de formare

.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Analizăm siguranța preventivă în liniile de producție din sectorul alimentar