Ambasada României în Spania reaminteşte printr-un comunicat că cetăţenii români, care au împlinit vârsta de 18 ani, au dreptul de a vota la alegerile locale din Spania, de la 22 mai 2011, în calitatea lor de cetăţeni europeni.

Pentru a putea vota, românii trebuie să se înscrie pe listele electorale spaniole, până la 15 ianuarie 2011. Dacă nu sunteţi înscrişi până la acea dată, nu veţi putea exercita dreptul la vot.

Înscrierea în registrul electoral se poate face prin următoarele mijloace urmând instrucţiunile din scrisoarea care v-a fost trimisă prin poştă de către Oficina del Censo Electoral.

În acelaşi timp, persoanele care au certificat de cetăţean comunitar, vor putea să se înscrie prin intermediul Internetului, folosind pagina web a Institutului National de Statistica: https://sede.ine.gob.es.

De asemenea, cea mai la îndemână soluţie pentru înscrierea în registrul electoral spaniol este la primăria din localitatea unde sunteţi înscris în evidenţa populaţiei (empadronado) şi unde se poate solicita înscrierea pe listele electorale din Spania.

Pentru mai multe informaţii puteţi suna la 901.101.900, telefonul de informare de la Oficina del Censo Electoral.

Ambasada României mai subliniază şi faptul că „votul nu este numai un drept pe care îl aveţi, ci şi o demonstraţie de civism. Participând la procesul electoral dovediţi că sunteţi un cetăţean al localităţii dumneavoastră de reşedinţă, care contează nu numai ca forţă de muncă, ci şi ca persoană implicată în viaţa politică, economică şi socială”.

Mai multe informaţii voteaza.romanul.eu