Directorul general de îngrijire a persoanelor vârstnice și dependente, Juan José García Ferrer, a vizitat inițiativa Trabensol de locuințe pentru persoane în vârstă, situată în Torremocha del Jarama

Acesta este un centru de locuit pentru seniori, în care 74 persoane locuiesc în prezent în 56, Trabensol este o inițiativă de pionierat pentru senior cohousing în Spania, care își propune să transforme o nouă formă de locuințe colaborative în realitate, destinată persoanelor în vârstă. Organizată ca o cooperativă non-profit, Trabensol este guvernată de valori precum solidaritatea, cooperarea și ajutorul reciproc.

În timpul vizitei sale, directorul general de îngrijire a persoanelor vârstnice și dependente a anunțat că va promova în curând o întâlnire între profesioniștii din cadrul Direcției Generale și Trabensol pentru a analiza cea mai bună modalitate de a efectua prestarea acestor servicii. De asemenea, García Ferrer a raportat că cu fondurile europene vor fi 2 milioane de euro pentru noi inițiative.

Pe de altă parte, Trabensol și-a exprimat satisfacția față de recenta reglementare a Comunității de Madrid și intenția sa de a promova dinspre cooperativă însăși promovarea serviciilor pentru persoanele care, pe viitor, s-ar putea găsi într-o situație de dependență.