„Istoria noastră, care este istoria Europei, este povestită, și din ce în ce mai puternic, prin sport” , a spus ministrul Alsina , care a explicat că Catalonia are una dintre caracteristicile fundamentale ale ADN-ului nostru în sport: în fiecare colț al acestei țări mici, de la cel mai mic oraș până la marea noastră Barcelona, ​​respirăm sport. Sportul este una dintre forțele motrice din spatele Cataloniei astăzi și servește la proiectarea istoriei, culturii și tradițiilor națiunii catalane în lume ”.

În plus , ministrul a revendicat rolul Futbol Club Barcelona: „Barça este mai mult decât un club pentru că fără el istoria recentă a țării noastre nu ar fi înțeleasă. Și pentru că este unul dintre cei mai buni și mai iluștri ambasadori ai țării noastre „.

” Succesul Barça se explică și prin angajamentul continuu astfel încât că femeile sunt în situație de egalitate ”, a argumentat ea. El a adăugat că sportul este unul dintre principalele atuuri ale Cataloniei „ și din ce în ce mai mult, are un nume de femeie ”. Pe lângă fotbalul feminin, Alsina a rechemat sportive precum Mireia Belmonte, Sarai Gascón, Ona Carbonell, Gemma Mengual, Laia Sanz și Laia Palau.

„Primul fotbal feminin. Echipa Club Barcelona reprezintă punctul culminant al unei istorii de succes colectiv ”, a subliniat Alsina , care a subliniat că acesta este într-adevăr un succes al femeilor, dar și și înainte de toate „a unui succes al societății europene în ansamblu, pentru că a ajuns la normalizarea din punct de vedere al genului cel mai mare fenomen social, economic și mediatic care există astăzi în lume: fotbalul”

La eveniment, care a avut loc în această dimineață la Universitatea din Torino, a participat ministrul Afacerilor Externe și Guvernului Deschis al Generalitati de Catalunya, Victòria Alsina , și vicepreședintele instituțional al Futbol Club Barcelona, ​​​​ Elena Fort

Secretarul General pentru Sport și A participat și activitate la Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula , a profesorului și șef de studii catalane la Universitatea din Torino, Veronica Orazi , și profesorul de Antropologie Culturală la Universitatea din Torino și autorul cărții Curve nella curva. Considerații privind încurajarea și încurajarea femeilor , Laura Bonato . În cadrul evenimentului a fost proiectat documentarul La Sagi, un pionier al Barcei .

Anna Maria Martínez Sagi, o pionieră a sportului feminin

În cadrul evenimentului de la Universitatea din Torino a fost proiectat documentarul Sagi, un pionier al Barcei

, despre figura Anna Maria Martínez Sagi

Sagi polifațetă, poetă, sindicalistă, jurnalistă, sportivă și deținătoare a recordului, a devenit prima femeie membră a consiliului de administrație al Barça din 1934 și a fost o femeie care „a întruchipat valorile modernității, culturii și sportului”, a remarcat ministrul Alsina .

Sursa: Alsina, din Torino: „Sportul catalan astăzi are tot mai mult nume de femeie, și ne proiectează în lume”