Momentan Detașamentul de Pompieri a declarat STABILIZAT l foc și au reușit să-i oprească răspândirea Protecția Civilă a Generalitati menține Alerta PLASEQCAT pentru un incendiu într-o industrie a solvenților pentru vopsele, situată în strada Antonio Machado, Montornès del Vallès.

Inițial a fost gestionat ca un incendiu industrial iar când s-a confirmat că este o firmă în care se produceau substanțe chimice, s-a activat PLASEQCAT.

Verificați incidentul la:

Pompierii Generalitati lucreaza la un incendiu care afecteaza o cladire industriala din Montornès del Vallès (Vallès Oriental) Deși în perioada de urgență izolarea oficială a populației, ca măsură de precauție s-a cerut cetățenilor din zona cea mai apropiată de industria afectată că, dacă s-ar simți incomod, ar rămâne acasă, închide ușile și ferestrele și ar opri orice sistem de aer condiționat și ventilație

UPDATE DE INCENDIU

Cu puțin timp înainte 00. ore, pompierii Generalitati au declarat deja incendiul stabilizat. Operatiunea de lucru la stingerea incendiului a mobilizat 26 dotari: 13 autospeciale de apă, 2 scări rulante și 13 vehicule de coordonare și comandă ușoare. Dintre personal, unitatea GROS (Grupul Sprijin Operațional) cu sănătatea SEM (Medical Emergency System), GRIT (Grupul Incidentelor Tehnologice) și GREC (Grupul Structuri Prăbușite) în vederea realizării structurii de evaluare a unuia. a navelor afectate și determină siguranța de a lucra în sarcinile de stingere.

Incendiul a afectat în totalitate un set de trei nave în strada Antonio Machado. Până la sosirea trupelor, focul era deja pe deplin dezvoltat și sarcinile Detașamentului de Pompieri fuseseră din exterior și defensive, pentru a preveni răspândirea lui la un alt set de nave din apropiere. O a patra navă, de pe o altă insulă de nave, a fost afectată de temperatură. În plus, a fost necesară și stăpânirea incendiului, cu spumă, a lichidului inflamabil care s-a revărsat din bidoanele de pe podeaua zonei industriale și, de asemenea, pe drumul de afară. Acest lucru a favorizat răspândirea flăcărilor. De aceea s-a solicitat întreruperea circulației feroviare, atât pe linia convențională, cât și pe cea de mare viteză, și întreruperea circulației pe una dintre străzile care traversau zona printr-un pod. În jurul incendiului a fost amenajată și o zonă de securitate pentru a restricționa accesul

Când manevrele de stingere au făcut posibilă stabilizarea incendiul exterior in toate sectoarele in care s-a lucrat si raspandirea a fost tinuta, au continuat sarcinile de stingere, tot din exterior, dar in interiorul navelor unde mai este flacara.. există dovezi că la momentul incendiului nu existau muncitori în cadrul firmelor și nimeni a fost rănit. Nu a fost necesară evacuarea. Mossos d’Esquadra, de la Poliția Locală, a Protecției Civile, și ambulanța SEM ( Sistemul Urgentelor Medicale) cu caracter preventiv.

Sursa: Alerta PLASEQCAT pentru un incendiu într-o industrie din Montornès del Vallès (Vallès Oriental)