„Noul VT va fi cheia principală a transformării pe care o cere țesutul nostru productiv”, a rezumat el în discursul său de la deschidere. ceremonia de 000º Târgului Internațional din Asturias (Fidma).

Alegría a reamintit că există o tendință spre reindustrializare în care va fi nevoie de lucrători cu pregătire tehnică specializată, ceea ce reprezintă o oportunitate unică de a oferi „locuri de muncă stabile și de calitate unei generații. al cărui viitor a fost umbrit de crize succesive din ultimii ani”.

În acest proces, noua Formare Profesională promovată de Minister, cuprinsă în Legea formării profesionale aprobată anul acesta. este chemat să joace un rol cheie. „Este o reformă foarte axată pe colaborarea public-privată și pe asigurarea profilurilor profesionale pe care le solicită companiile”, a explicat Alegría.

„A avea o pregătire profesională de nivel mediu sau superior îmbunătățește semnificativ posibilitatea de a găsi un loc de muncă decent, bine plătit, în comparație cu cei cu un nivel de educație nespecializat”, a adăugat acesta.

O altă prioritate a noului Vocațional Instruirea înseamnă actualizarea pregătirii lucrătorilor. „Noile scenarii generează o cerere mai mare de recalificare și perfecționare pentru viitor. pe parcursul întregii vieți active. Pentru a face acest lucru, proiectăm un sistem care încurajează oamenii să-și completeze propriul rucsac de antrenament pe parcursul carierei profesionale. Aceasta va fi cea mai bună apărare a lor împotriva precarității”, a subliniat Alegría.

De asemenea, ministrul a rezumat câteva dintre măsurile din domeniul formării profesionale deja implementate. Astfel, în ultimii doi ani s-a creat mai mult de 130 .0 locuri noi, dintre care 2.390 au fost în Asturias. Echipamentele și formarea profesorilor sunt, de asemenea, îmbunătățite și noi diplome sunt proiectate în sectoare emergente, cum ar fi industria 4.0 sau digitizarea. În plus, Legea stabilește caracterul dual al oricărei formări, care presupune învățarea teoretică și practică, atât în ​​centrele de învățământ, cât și în companii.

Alegría a reamintit și măsurile puse în vigoare de către Guvern pentru clasele mijlocii și muncitoare în fața consecințelor crizei energetice cauzate de invazia rusă a Ucrainei.

Pilar Alegría în timpul deschiderii 000º Târgul Internațional de Comerț din Asturias ( Fidma)

Etichete: Angajare Sursa: Guvernul Spaniei – Alegría: „Noua formare profesională va fi cheia principală a transformării pe care o necesită țesutul nostru productiv”