În această dimineață a fost prezentat un nou videoclip promoțional „Aleg Alcalá”, menit să promoveze consumul local. La prezentare au participat primarul, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, și al cincilea viceprimar și consilier pentru Dezvoltare Economică, María Teresa Obiol.

Scopul acestui videoclip este să încurajeze cetățenii din Alcalá de Henares să aleagă Alcalá de Henares pentru achizițiile și investițiile lor, precum și să pună în valoare resursele din apropiere și promovarea acestora pentru dezvoltarea economică a orașului.

Cu inițiativa #YoElijoAlcalá , dorește, de asemenea, să sensibilizeze locuitorii din Alcalá cu privire la importanța alegerii unităților locale: Consiliul Local și Alcalá Desarrollo caută să promoveze calitatea, proximitatea și încrederea în consumul local și să încurajeze cetățenii să investească în Alcalá de Henares.

Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, a declarat că „este un nou instrument pentru a reaminti oamenilor că există un comerț local foarte puternic în Alcalá de Henares și că merită să investim în orașul nostru, pentru că asta înseamnă ajutor pentru antreprenori, companii și afaceri din orașul nostru. Alcalá nu merge rău, în ciuda pandemiei, războiului, inflației… totul ne face să ne îngrijorăm, dar orașul merge înainte.”

La rândul său, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano , a declarat că „Din această echipă guvernamentală, într-un mandat foarte dur, l-am făcut pe Alcalá să avanseze. Am fost nevoiți să gestionăm momente foarte grele din cauza pandemiei și acum din cauza situației economice, dar de la Consiliul Local am lucrat pentru ca orașul să sufere cât mai puțin”

Deputatul al cincilea primarul și consilierul pentru Dezvoltare Economică, Teresa Obiol, a afirmat că „Alcalá de Henares este o referință turistică, singurul oraș din Patrimoniul Mondial al Comunității Madrid. De la Alcalá Desarrollo dorim să punem în valoare alte resurse de care dispune orașul, care promovează și favorizează economia orașului nostru: industrie, comerț, IMM-uri, liber profesioniști, angajatori și sindicate”.

Sursa: YoElijoAlcalá: vă prezentăm o nouă inițiativă de promovare a consumului local