Consiliul Local Alcalá de Henares a mobilizat o nouă linie de ajutor pentru familiile cu venituri mici, cu scopul de a facilita accesul la practicarea activității fizice în municipiu. Acesta este un ajutor destinat subvenționării cheltuielilor corespunzătoare taxelor sau tarifelor necesare pentru a fi înregistrat și a desfășura activitatea, până la acoperirea cheltuielilor corespunzătoare activității dumneavoastră sportive sau până la maximum . ,30 per utilizator subvenționat.

În această dimineață, consilierul pentru sport, Julián Cubilla, și consilierul pentru tineret, copii și solidaritate, Alberto González, au prezentat media această nouă subvenție menită să garanteze că toți băieții și fetele din Alcalá de Henares își pot practica sporturile preferate, indiferent de nivelul de venit al familiilor lor.

Consilierul pentru sport, Julián Cubilla, a explicat că „ aceste granturi vor servi pentru a garanta că niciun copil din Alcalá de Henares nu rămâne fără să facă sportul preferat din motive economice pentru familiile lor”.

De asemenea, primarul Tineretului, Copiilor și Solidarității, Alberto González, a subliniat „angajamentul această echipă Guvern pentru Sport ca axă strategică, precum și sensibilitate și angajament față de vecinii care se află în situație de vulnerabilitate și care au aceleași drepturi ca și alte persoane de a practica sport ”.

Perioada de aplicare va fi prelungită până la 30 noiembrie pentru a face asta. Cererile pot fi depuse semnate corespunzător și identificate cu numărul dosarului /16173 prin înregistrarea față în față la Casa del Deporte (cerere anterioară de programare), prin sediul electronic al Consiliului Municipal Alcalá de Henares sau la oricare dintre birourile indicate în articol 17 din lege 39/2015 din 1 octombrie din Procedura administrativă comună a administrațiilor publice.

Beneficiarii subvenției trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

Nu depășiți IPREM de două ori, care în anul este fix în valoare de 579,02 euro lunar. Prin urmare, ei nu pot avea un venit familial mai mare de 1.30,17 euro pe lună pentru a beneficia de aceste ajutoare.

Familii cu copii între 3 și 16 ani (ambele incluse).

Că își desfășoară activitatea fizică în servicii, concesiuni administrative, entități private, cluburi sportive, grupuri sportive și secții de acțiune sportivă cu domiciliul fiscal și care își desfășoară activitatea sportivă în municipiul Alcalá de Henares.

Să fiți înscris în activitatea dvs. sportivă pentru sezon -30.

Toate informațiile pot fi găsite la https://alcalaesdeporte.ayto-alcaladehenares.es/subvenciones/

Sursa: Perioada de aplicare pentru noul ajutor pentru familiile cu venituri mici pentru a avea acces la practicarea sportului