Trei studenți ai Masterului în Mediere și Management al Conflictelor de la Universitatea Complutense din Madrid urmează să își desfășoare stagiile în Poliția Locală din Alcalá de Henares. Acesta este un ofițer de poliție dintr-o municipalitate din apropierea orașului nostru, precum și doi asistenți sociali de la Consiliul Municipal Madrid.

Obiectivele acestui program de stagiu sunt: ​​

Proiectați o imagine adecvată a serviciului dezvoltat de Secția în materie de gestionare a conflictelor și, prin extensie, a Corpului de Poliție Locală Alcalá de Henares. Ca studenții să cunoască funcționarea internă a Secției de mediere, precum și procedura de lucru și cazuistica celor mai frecvente cazuri. Să aibă cunoștințe despre munca zilnică a Secției de Mediere de Vecinătate în gestionarea conflictelor comunitare, medierea fiind unul dintre instrumentele de utilizat. Cunoașteți și practicați procesele de caucus cu părțile în conflict, precum și întâlniri comune în urma unei proceduri oficiale. Tehnici de comunicare utilizate de agenți. Întocmirea procesului-verbal de începere, ședință constitutivă și acord. Monitorizarea cazurilor deschise Oferiți studenților oportunitatea de învățare care implică observarea directă a realității în care se poate produce medierea și gestionarea conflictelor, precum și dezbaterea și reflecția ulterioară asupra experienței înainte de încheierea fiecărei sesiuni de antrenament. Antrenamentele vor avea loc între zilele 10 Noiembrie și 2 decembrie , deși perioada ar putea fi prelungită ca răspuns la circumstanțele serviciului și disponibilitatea studenților .

al doilea viceprimar și consilier pentru Securitatea Cetățenească, Alberto Blázquez, a declarat că „este o onoare și o mândrie ca Secția de Mediere a Poliției Locale Alcalá de Henares să pregătească viitori experți în gestionarea și depășirea conflictelor. Demonstrează, încă o dată, munca bună a agenților care compun Poliția noastră Locală”.

Consiliul Municipal Alcalá de Henares și Universitatea Complutense din Madrid au un acord în vigoare de ani de zile pentru realizarea acestui tip de stagiu neremunerat.

Sursa: Studenții Masteratului în Mediere și Management al Conflictelor din cadrul UCM își vor desfășura practicile în Poliția Locală Alcalá de Hena…