Primarul, Javier Rodríguez Palacios, al treilea viceprimar și consilier pentru Cultură și Turism, María Aranguren, și al patrulea viceprimar și consilier pentru Patrimoniul istoric, Diana Díaz del Pozo, au participat în această dimineață la ceremonia de predare a diplomelor ” Alcalá mozaic cursuri de master al culturilor”.

Cursul, „Mozaicul culturilor Alcalá” este împărțit pe cinci niveluri, în cadrul cărora studenții pot descoperi istoria orașului, precum și despre diferitele sale resurse turistice, monumentale și culturale. .patrimonial.

Rodríguez Palacios a mulțumit tuturor participanților care au participat la curs „pentru că a ști că Alcalá îl ​​iubește, ai grijă de el și mai mult; Aceste cursuri pe care le predăm în colaborare cu Școala Municipală de Adulți, cărora aș dori să le mulțumesc pentru munca lor extrem de importantă, au un aspect cultural dar servesc și la conștientizarea necesității de a ne îngriji și respecta moștenirea și de a o transmite mai departe. vecinilor noștri, ca să reușim cu toții să fim mai mândri de Alcalá în fiecare zi, dacă se poate”.

Nivelele I și II, cu ore teoretice și practice, servesc pentru a începe cunoașterea istoria Alcalá. Nivelul III este practic și vizitează clădirile care sunt în mod normal închise publicului. Nivelul IV servește la întâlnirea cu personaje importante din istoria orașului, iar nivelul V constă în cursuri de master susținute de personalități ale culturii din Alcalá.

În acest caz, Persoanele înscrise la acest nivel „master” au primit cursuri speciale despre „Alcalá World Heritage” de către Vicente Pérez Palomar, Tehnician Patrimoniu; „El Archivo Municipal”, de José María Nogales, șeful Serviciului Arhive; „Gastronomia pe vremea lui Cervantes”, de Iván Plademunt; „Tradiții și festivaluri în Alcalá”, de Vicente Sánchez Moltó, Cronicar al orașului; „Restaurarea picturală în Bernardas”, de Ángela Flores; „Prostituatele complutensiene. Prostituția în Alcalá de Henares (1850-1950)”, de Rafael Ángel Simón; „Manuel Laredo, un artist romantic în Alcalá de Henares”, de Josué Llull Peñalba; „Comunarzii, de Olalla García; „Femeile în istoria Alcalá”, de Pilar Lledó.

Sursa: Rodríguez Palacios predă diplomele persoanelor care au absolvit cursurile de master ale Cursului „Alcalá, Mo…