Ciclul de Lecturi dramatizate în Spitalul Vechi din Santa María la Rica care a început acum 8 luni sosește în această joi, 18 în luna mai, la întâlnirea sa finală cu „Proză pe scenă”, unde scriitoarea și dramaturgul Vanessa Montfort va fi însoțită de actrița și soprana Ruth González, pentru a da viață textelor din Legenda insulei fără voce, Visul lui Crisálida și Femeia fără nume. Lectura, ca întotdeauna, va fi de la 18: 45 ore, cu gratuit admitere.

Fragmentele interpretate vor avea ca numitor comun „Liber, în ciuda tuturor”.

Vanessa Montfort a prezentat în premieră lucrări ca dramaturg. atât la nivel național, cât și internațional, ajungând în teatrele din Londra, Roma și chiar America Latină. Dintre lucrările sale se remarcă, printre altele, Signado Lejárraga, cu care a fost finalist la Premiile Max 2020 pentru Cel mai bun autor de teatru. În literatură, a publicat titluri precum The Secret Ingredient (Premiul Ateneo Joven de Sevilla 2006), Mitología de Nueva York (Premiul Ateneo de Sevilla ) și Femei care cumpără flori

Actrița și soprana din Tenerife, Ruth González, la rândul ei, a cântat în cele mai bune teatre spaniole și sud-americane , după debutul ei cu Doña Francisquita. A primit premii precum cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Bombay în 2015 sau cea mai bună actriță în rol secundar la Gran Vía Theatre Awards în 2006.

Seria Lecturi dramatizate, organizată de Consiliul Local Alcalá de Henares și Estival Producciones, prezintă din septembrie 2021 , în ultimele două zile de joi ale fiecărei luni, spectacole ale unor artiști precum Silvia Marsó, Fernando Gil, Chema León, María Isasi sau Álvaro Tato, printre alții, pentru a da viață operelor și textelor literaturii universale, clasice și contemporane.

Sursa: „Proza pe scenă”, cu Ruth González și Vanessa Montfort, închide joia aceasta ciclul de succes de Lecturi dramatizate în Santa Ma…