Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, consilierul pentru mediu și președintele districtului II, Enrique Nogués, și consilierul și vicepreședintele Districtului II, Blanca Ibarra, au prezentat în această dimineață proiectul de reformă cuprinzătoare a Plaza del Barro, situată în districtul II din Alcalá de Henares.

Este vorba despre a proiect care va avea o investiție de 499.499,40€ încadrat în Planul cuprinzător de renovare a parcurilor și grădinilor promovat de echipa guvernamentală municipală, care are peste 7 milioane de euro în Bugetul Municipal 2022, „ într-un angajament clar pentru îmbunătățirea acestor spații pentru conviețuirea cartierului”, în cuvintele primarului Javier Rodríguez Palacios.

Rodríguez Palacios a asigurat că „Alcalá de Henares are un parc istoric precum O’Donnell, din secolul al XIX-lea, dar chiar are și parcuri cu multă istorie în toate cartierele. Plaza del Barro este o zonă verde care funcționează ca inima cartierului Reyes Católicos, care are și istoria sa a modului în care a fost construit și a tuturor oamenilor care locuiesc acolo ”.

“Ceea ce vrem să facem cu această nouă acțiune în Districtul II este să o reînnoim după mai mult de 40 ani în care nu au avut loc investiții substanțiale, adaptându-l la circumstanțele și nevoile actuale: extinderea zonei zonei pentru copii pentru a-și dubla capacitatea, generarea de noi plimbări pentru a face o spațiu mai prietenos posibil, pentru că parcurile sunt locuri de conviețuire intergenerațională, iar asta am văzut când am renovat și alte parcuri, care devin inima cartierului și un punct de întâlnire pentru toate familiile”.

Primarul de Mediu și Președintele Districtului II, Enrique Nogués, a explicat care vor fi acțiunile care vor fi efectuate în Plaza del Barro: „ între The Principalele obiective avute în vedere în proiectul de remodelare a Plaza del Barro sunt adecvarea fluxurilor pietonale, respectând toate criteriile de accesibilitate universală și eficiență energetică. În plus, trotuarul de nord-vest al pieței va fi lărgit pentru a facilita accesul locuitorilor, iar pe latura de est a parcului va fi creată o promenadă care va facilita circulația nord-sud în legătură cu bulevardul Reyes Católicos.”.

La fel, Nogués a subliniat că „ nu numai că se va menține întreaga masă de arbori din Plaza del Barro, ci și 8 plantații noi și configurația atât a zonele de locuit și de agrement și fluxurile pietonale au fost realizate în jurul arborilor existenți, unii dintre ei cu mai mult de ani de istorie”.

Vicepreședintele al Districtului II a reamintit că “ Această investiție este rezultatul muncii bune desfășurate de această echipă guvernamentală în materie economică, lucru în echipă și înțelegere cu țesutul asociativ și, de asemenea, cu galeria Santa Teresa. Această investiție este, pe scurt, un exemplu de privire către un Alcalá al viitorului în care avem mai multe spații locuibile în cartiere, pe deplin accesibile și la nivelul unui oraș al Patrimoniului Mondial”.

Întregul The zona Plaza del Barro va fi împărțită în patru zone de acțiune, în funcție de utilizările acestor spații: spațiu pentru întâlniri și sărbători, în zona de nord cea mai apropiată de Avenida de los Reyes Católicos; centrul pieței; loc de joaca pentru copii, in zona de sud; și străzi adiacente, pe ambele părți ale pieței.

Un grozav loc de joacă pentru copii

Un dintre principalele îmbunătățiri avute în vedere în proiectul de remodelare a Plaza del Barro este extinderea zonei pentru copii, care va avea suprafața dublă față de actuala. Noul loc de joacă pentru copii va avea locuri de joacă pentru două grupe de vârstă diferite: unul pentru copiii sub 6 ani și altul pentru cei peste 6 ani. Zona pentru copii situată la vest, pe marginea cea mai apropiată de galeria Santa Teresa, va avea finisaj cu nisip de râu, în timp ce zona de est va avea pardoseală din cauciuc. În plus, în jurul acestei zone de agrement pentru copii vor fi instalate bănci și coșuri de gunoi.

Rearanjare a zonele de locuit

La fel , zonele de locuit vor avea o mai mare integrare in zonele de gradina, atasate paturilor de flori si dotate cu banci si un pavaj diferentiat din cuburi de beton de 5x5cm instalat pe nisip.

Omagiu lui persoanele care au colaborat la construcția Plaza del Barro

Plaza va avea un spațiu rezervat tuturor persoanelor care au colaborat la construirea acestui spațiu de întâlnire și conviețuire de cartier, care a fost creat datorită colaborării și participării atât a locuitorilor cartierului, cât și a locuitorilor cartierului. precum și asociațiile și entitățile orașului.

Un medalion mare , care va imita lutul și va avea ștampila mâinilor asociațiilor de cartier, va fi una dintre marile atracții ale Plaza del Barro. În plus, va avea gravată următoarea frază: „Orașul Alcalá de Henares locuitorilor Monarhilor Catolici, care au făcut posibilă această piață cu eforturile lor.”

Sursa: A prezentat proiectul de reformă integrală a Plaza del Barro