Unitatea Rutieră a Poliției Locale Alcalá de Henares urmează să lanseze o campanie de informare, supraveghere și control al vitezei, care se va desfășura între zile 21 și 27 noiembrie 2022.

Aceste controale vizează creșterea siguranța pietonilor și a șoferilor, prevenirea eventualelor accidente de circulație și, în ultimă instanță, îmbunătățirea traficului urban.

Este de reținut limitele de viteză în mediul urban, conform articolului . din Regulamentul General de Circulație, care le stabilește astfel:

– 20 km/h pe drumuri care au o singură cale carosabilă și platformă de trotuar

– 30 km/h pe drumuri cu o singură bandă pe sens de mers

– 40 km/h pe banda din stânga pe drumuri cu două benzi pe sens de deplasare

Controalele de viteză vor fi semnalizate, având în vedere caracterul preventiv al acestei campanii. Conducătorii auto vor fi informați despre existența controalelor prin diferite indicatoare.

Legea siguranței rutiere și Regulamentul general de circulație stabilesc reglementările aplicabile limitelor de viteză generice și specifice, vitezei de depășire și distanțelor dintre vehicule. Nerespectarea acestor reguli este calificată drept infracțiune gravă sau foarte gravă, sancționată cu amenzi de la 50 la 600 euro. În plus, Legea permisului de puncte prevede pierderea între 2 și 6 puncte pentru acest tip de abatere, în funcție de viteza săvârșită.

Sursa: Poliția Locală din Alcalá lansează o campanie de supraveghere și control rapidă