Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, și consilierul pentru egalitate, Patricia Sánchez, au susținut în această după-amiază diplomele atelierelor de Egalitate ale cursului 2021 – 2022-. Evenimentul a avut loc în Casita del O’Donnell.

Rodríguez Palacios a mulțumit tuturor persoanelor care au participat pentru implicare „ pentru că aceste ateliere – a spus – ele constituie un instrument de avansare către egalitatea între femei și bărbați, favorizând participarea socială a femeilor și conștientizarea populației în general cu privire la importanța ca femeile și bărbații să aibă aceleași oportunități”. Deși fiecare atelier are obiective specifice, în general toate favorizează crearea unui spațiu pentru ca participanții să reflecte asupra barierelor care împiedică sau împiedică egalitatea reală și un loc de întâlnire și învățare între femei. iar în unele ocazii, bărbații, pentru că implicarea masculină este esențială pentru realizarea unei societăți egalitariste.

Patricia Sánchez a explicat că un total de 22 ateliere și „

livrăm de 412 diplome”, dar a ținut să evidențieze și alte activități de promovare a Egalității care s-au desfășurat în această perioadă „cum ar fi Clasa Deschisă în colaborare cu Universitatea din Alcalá, care se desfășoară o dată pe lună ca spațiu de dezbatere asupra egalității între femei și bărbați în diferitele sale aspecte, și Atelierele de familie unde se subliniază importanța egalității de la o vârstă fragedă”.

Actul a avut desfășurarea Batucada a Departamentului de Egalitate.

Diplomele care au fost eliberate corespund următoarelor ateliere:

În cadrul „Dezvoltarii personale pentru femei”: Echilibru emoțional: Mă iubesc, Am grijă de mine, Îngrijirea de sine a emoțiilor, Identitate: ruperea miturilor, Singurătatea în cheie pozitivă, Sexualitatea mea, afectivitatea mea, A face față durerii, Legături iubitoare și bun tratament și Împuterniciți-vă, cunoaște-ți drepturile.

Atelierele incluse în „Spații c Reactive pentru femei” au fost: Creativitate emoțională, Management pozitiv al conflictelor, Emoționează-te, Creativitate cu mandala și Sâmbătă în mișcare.

Au fost susținute următoarele ateliere privind decalajul digital de gen: Nivelul informaticii 1 și Calcul 2, și Utilizarea de bază a telefoanelor mobile.

Cu privire la dezvoltarea personală a bărbaților, a fost susținut un atelier specific numit „Construirea relațiilor afective sănătoase”.

) În plus, incluse în grupul numit Activități pentru toți, au fost susținute ateliere de lucru pe: Fotografie cu altă perspectivă, Producție video în termeni de egalitate și Rețele sociale și proceduri on-line.

Anul acesta a avut loc și o adunare despre gândirea feministă și o monografie despre „Femeile în muzică”.

La începutul lunii septembrie, perioada de înscriere la următoarele ateliere care va avea loc între septembrie și decembrie 2022. Pentru mai multe informații consultați www.talleresigualdadalcala.es, telefon 91 412 17 sau prin e-mail: AsesoriaMujer@ayto-alcaladehenares.es

Sursa: Mai mult de 91 au participat la 22 ateliere gratuite oferite de Departamentul de Egalitate