Alcalá de Henares va găzdui din 29 iunie până pe 3 iulie I Turneul Internațional Ciudad de Alcalá de Futsal, promovat de Movistar Inter Futsal Club, unul dintre cele mai mari cluburi din lume, și Grassroots Soccer Academy, în colaborare cu Consiliul Municipal Alcalá de Henares.

Dimineața Astăzi a avut loc ceremonia oficială de prezentare a acestei prime ediții a turneului, cu prezența primarului Complutense, Javier Rodríguez Palacios, al doilea viceprimar și președinte al Ciudad Municipal. Sport, Alberto Blázquez, consilierul pentru sport, Julián Cubilla, președintele Inter Movistar, José Manuel Saorín, directorul tehnic al turneului, Álex Bravo, și alți membri ai Corporației Municipale.

Rodríguez Palacios a descris actul drept „foarte emoționant«, de acum «tot ceea ce ne amintește să ne reluăm viața ne entuziasmează și ne entuziasmează«. Primarul a amintit că relația cu Clubul Inter Movistar este strânsă și lungă: « sunteți un club de elită care vă imprimă o mare afecțiune carieră, să educi în valorile sportului și să văd că băieții și fetele se bucură de a face sport este scopul nostru«.

Pe lângă primul Primarul a subliniat importanța desfășurării acestui tip de evenimente în oraș pentru a reactiva economia, « în aprilie sărbătorim Săptămâna Mare, în mai Piața Romană și în iunie vom avea două mari evenimente sportive de bază, cum ar fi MADCUP și campionatul tău, care va fi un reper național și internațional cu echipe de nivel superior. Colaborarea cu tine înseamnă a investi în viitorul orașului«.

Consilierul de Sport, Julián Cubilla, a afirmat că acest nou Turneu Internațional „ este important pentru Primărie și pentru oraș, în sport și turism, pentru că va însemna ca 400 participanții cu familiile lor să rămână în oraș, și prin urmare să reunească , toate stimulentele pentru ca acesta să fie un succes. Un total de 80 meciuri se vor disputa la trei locații din oraș: Complexul Sportiv Espartales, Pavilionul Demetrio Lozano și Montemadrid. «.

Acesta este un turneu de fotbal de bază pentru categoriile de copii și tineret, al cărui scop este poziționarea evenimentului ca reper național și internațional pentru sport și, de asemenea, pentru promovarea și încurajarea valorilor, antrenamentul și distracția celor mai tineri.

Mai multe din 400 băieți și fete și un total de 29 echipe vor participa la această primă ediție, care va avea reprezentanți din țări precum Italia, Franța sau Maroc, și din 8 comunități autonome precum Madrid, Catalonia, Galiția, Extremadura, Castilla și León, Castilla-La Mancha, Murcia și orașul autonom Ceuta. În plus, printre cele mai remarcabile echipe se numără filialele Inter Movistar, FC Barcelona, ​​​​El Pozo Murcia, Sala Zaragoza și Industrias Santa Coloma.

Toate informatiile pe site-ul Turneului https://www.intermovistar.com/torneo-internacional/

Sursa: 80 Mai mult de 400 băieți și fete vor participa la I Turneul de Futsal City of Alcalá