Sala de plen a Consiliului Municipal Alcalá de Henares a găzduit în această după-amiază prezentarea Turneului de Caritate „La Rítmica de Alcalá con Ukraine”.

Obiectivul acestui turneu este de a ajutați oamenii și gimnastele ucrainene care se află în prezent în circumstanțe dificile. Cluburile de gimnastică ritmică din Alcalá de Henares, precum și alte municipalități, au gimnaste ucrainene refugiate pe care sunt bineveniți să le pregătească și încearcă să le ofere facilitățile de care au nevoie în țara noastră și în sportul pe care îl practică.

La prezentarea competiției de solidaritate au participat primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, al doilea viceprimar și președintele Ciudad Deportiva Municipal, Alberto Blázquez, și consilierul pentru sport, Julián Cubilla. În plus, au mai participat și reprezentanți ai cluburilor organizatoare și ai Asociației Ucrainenilor din Alcalá și ai cluburilor organizatoare.

Primarul a declarat că „ această competiție este o competiție foarte frumoasă. inițiativă deoarece două cluburi și toți oamenii care fac parte din ele urmează să ajute poporul ucrainean prin Asociația Ucrainenilor din Alcalá, care dedică mult efort pentru a transmite toată această solidaritate direct țării lor”

Rodríguez Palacios a încurajat „toți locuitorii din Alcala să continue să dea dovadă de solidaritate cu Ucraina și cu toți oamenii care suferă consecințele războiului cu inițiative precum această organizație caritabilă turneu, care are sprijinul deplin al Consiliului Local”

Această competiție, care va avea loc în 23 aprilie, a fost organizat de Clubul de Gimnastică Ritmică din Sectorul III, Clubul de Gimnastică Ritmică Iplacea Alkal’a și Consiliul Municipal Alcalá de Henares. În plus, colaborează Fundația Montemadrid, Club Juventud Alcalá, Movistar Inter Futsal, Colegio Gredos San Diego și „MyRhythmic”.

Turneul se va desfășura dimineața și după-amiaza în pavilionul Fundación Montemadrid, și va include participarea gimnastelor din diferite categorii.

100% din încasările din vânzarea biletelor, înscrierile la club și participanții la gimnaste, vor merge către Asociația „Ucrainenii din Alcalá”.

Sursa: În aprilie 23 va avea loc Turneul Caritabil „La Rítmica de Alcalá con Ukraine”