În această amiază, Teatro Salón Cervantes a găzduit concertul oferit de Orchestra Ciudad Alcalá cu ocazia Festivalului Alcine 30. La concert a fost prezentă primarul Rosa Gorgues.

Recitalul a inclus fragmente din trei muzicale de mare succes, cu proiecte diferite. Fiecare dintre ele sub forma unei suite. Pe de o parte, „Anastasia”, strâns legată de filmele de animație. Acest lungmetraj, regizat de legendarul animator Don Bluth, a câștigat Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră și cântec original. În continuare, „Wicked”, unul dintre clasicii contemporani de la Broadway, speculează evenimentele povestite în filmul Metro-Goldwyn-Mayer Vrăjitorul din Oz, din punctul de vedere al vrăjitoarelor. În sfârșit, „West Side Story”, un musical inepuizabil, atât în ​​versiunea sa clasică de Robert Wise și Jerome Robbins, cât și în recentul remake al lui Steven Spielberg.

Programul s-a încheiat cu o suită care a a adunat spiritul celor mai remarcabile musicaluri ale secolului trecut, organizate cronologic din anii 30 până în zilele noastre.

Sursa : Orchestra Ciudad de Alcalá aduce un omagiu muzicalelor din Alcine 30