Ediția 51 a Festivalului ALCINE, organizată de Consiliul Local Alcalá de Henares și Comunitatea Madrid cu finanțare de la Ministerul Culturii, este gata să înceapă cu un program complet reînnoit din 3 noiembrie până la 13, cu câteva surprize pentru publicul larg. Prima dintre acestea va fi Hidden ALCINE, o experiență cinematografică imersivă unică care va face turul celor mai misterioase locații din centrul istoric și în care vor fi jucate scurtmetraje horror care nu vor fi dezvăluite până în noaptea evenimentului. O noapte plină de sperieturi și surprize doar pentru curajoși, care va avea loc vineri, 4 octombrie la 21. ore. Biletele pot fi achiziționate acum de pe culturalcala.es pentru doar 3 euro.

Ca aperitiv, Festivalul va începe joi, 3 noiembrie, cu un concert susținut de Rufus T. Firefly la

. .20 ore la Teatro Salón Cervantes, iar vineri 4 va fi prezentată o gală de deschidere cu acces gratuit de către ridicarea biletului de la casa de bilete TSC în ziua sesiunii. Evenimentul va avea loc la 12. h în același teatru, unde abonamentele pot fi colectate cu câteva ore înainte.

Pentru a ajunge la toate tipurile de public, Gala de deschidere va prezenta cele mai bune ediții 51 într-un eveniment expres în care scurtmetrajele, muzica și comedia își vor da mâna. Pentru a face acest lucru, ei vor fi acompaniați de tânăra trupă Perro Nahual, un trio de muzică blues și rock întunecat care a făcut din râul Henares mlaștina sa particulară.

După concert, unele dintre cele mai bune scurtmetraje filmele celor care au fost lăsați în afara competiției ca „Scrisoare către mama mea pentru fiul meu”, cea mai recentă lucrare a Carlei Simón -și regizorul „Alcarrás”- după premiera sa la Festivalul de la Veneția.

În plus, evenimentul din 4 noiembrie va avea ca punct culminant final inaugurarea secțiunii Open Screen cu premiera „Suro”, un thriller rural tensionat care nu a fost încă lansat. în teatre și care este regizat de Mikel Gurrea. Regizorul, o veche cunostinta a lui ALCINE, a fost premiat in ultima editie pentru scurtmetrajul sau ‘Heltzear’ si va fi prezent la Open Screen pentru a sustine un colocviu cu spectatorii dupa proiectia filmului sau. Intrarea la această secțiune este de 3 euro (1 euro membri TSC) și poate fi achiziționată de pe culturalcala.es.

Short de fotbal gratuit în centrul istoric

În prima primă weekendul ALCINE, Competiția Europeană de Scurtmetraje va fi proiectată de vineri 4 până duminică 6 noiembrie la Corral de Comedias. La fel, scurtmetrajele selectate pentru Concursul Național pot fi vizionate la Teatro Salón Cervantes sâmbătă 5 și vineri 6 la un preț de 3 euro pe sesiune. Și profitând de faptul că în mai puțin de o lună începe Cupa Mondială din Qatar, ALCINE51 va scoate ecranele în stradă pentru a reda gratuit scurtmetrajele care au descris cel mai bine multele fațete ale sportului rege.

Întâlnirile cu ALCINE DeCalle „Short and Soccer” vor avea loc vineri, 4 noiembrie și sâmbătă, 5 noiembrie la 19. ore la intersecția Calle Mayor cu San Felipe Neri. Pentru 2007 minute, te poți bucura de piesele ‘Das Spiel’, de Roman Hodel; ‘Goal’, de Daniel Sánchez Arévalo; „Lucru important”, de Alauda Ruiz de Azúa; ‘Nefta Football Club’, de Yves Piat; ‘Campioni’, de Antonio Conesa; și „L’equip petit”, de Roger Gómez.

Aceste scurtmetraje vor fi proiectate și duminică, 6 noiembrie la 20 .00 h în Fan Zone a Centrului Comercial Quadernillos, la etajul doi, în timp ce sâmbătă 12 la 13: , pentru prima dată, va avea loc o a doua proiecție a ALCINE DeCalle în Vermú Session pentru a vă putea bucura de program în condiții optime de proiecție în interiorul Teatro-Salón Cervantes.

Concerte și ateliere gratuite pentru copii

De la înființare, „Short Music” a încercat să transfere caracteristicile scurtmetrajului în domeniul muzicii live. Experimentarea și o durată ajustată la piesele principale ale ALCINE au dat naștere unuia dintre cele mai interesante pariuri ale Festivalului. În această ediție, Teatro Salón Cervantes va găzdui sâmbătă, 5 noiembrie la 21.21. ore trei concerte de 30 minute fiecare cu imaginea ca parte a procesului.

Cu bilete la 3 euro disponibili pe culturalcala.es, telespectatorii vor începe prin a se bucura de un spectacol susținut de Café Kino & Vaz Oliver, doi artiști legați de cinema prin muzică, care va fi urmat de un concert de Marcelo Criminal. Acest autor va trece în revistă melodiile de pe albumul său ‘Medio Mensaje’, dedicat reperelor din cultura populară precum Saber y Ganar, First Dates sau Cine de Barrio. Și pentru a încheia, Irene Nova & Nicolai Troshinsky vor prezenta „Nu întrebați despre tigru”, un concert multimedia care amestecă analogul și digitalul.

La fel, pentru diminețile de weekend de Pe 5 noiembrie și 6, la La Casita del O’Donnell la 12 a fost programat un atelier pentru copii despre barele de protecție animate, ghidat de Beatriz Lobo. h. Prezența este liberă cu înregistrare prealabilă la următorul link, deși au mai rămas locuri doar pentru duminică. Destinat persoanelor cu vârsta peste 6 ani, participanții vor experimenta provocarea de a crea bara de protecție animată ALCINE Kids, care poate fi văzută ulterior în mișcare pe ecranul Teatrului Salón Cervantes.

ALCINE EnSerie en el Corral de Comedias

Luni, 7 noiembrie, ALCINE51 va lansa în premieră o nouă secțiune în Corral de Comedias dedicată serialelor cu gratuit admiterea până când își împlinesc capacitatea. Pentru prima dată în cadrul acestui Festival, vor fi proiectate seriale, vor fi discutate și experiențele unora dintre cei mai remarcabili profesioniști din sector vor fi împărtășite publicului. Și pentru a începe ALCINE EnSerie, nimic mai bun decât SERIALIZADOS Fest, al cărui câștigător al juriului ‘Ida preia controlul’ poate fi văzut în aceeași zi 7 la 13 : 30 h.

În plus, Nacho Vigalondo, regizor de renume internațional datorită unor titluri precum „Los Cronocrímenes” (2007) sau „Colosal” (2017), și recunoscut pentru ultimele sale creații precum „El Vecino” sau „Justo înainte de Hristos” (2019), va vizita Corral de Comedias marți, 8 noiembrie la 17.2021. împreună cu Fernando de Felipe pentru a acoperi tema „De la scurtmetraj la episodul pilot”.

Miercuri, 9 va fi rândul, la aceeași oră , din „Showrunners. De la sala de scenarii la biroul de producție’, cu Laura Sarmiento, Sara Antuña și Carlos de Pando, în timp ce joi 00, secțiunea va avea un final studiat cu Echipa SOPA, responsabilă de imaginea lui ALCINE 51 și autoarea expoziției „Nu fac afișe, ci lumi mici. Echipa SOPA»’.

Sursa: A experiență cinematografică captivantă, noua secțiune a ALCINE EnSerie și o gală de deschidere gratuită deschisă ALCINE51